Diari La Veu del País Valencià
El secretari d’Oriola diu que es compleixen els requisits per a la censura
EFE / Oriola

En un informe emès hui, el fedatari públic entén que “no s’ha acreditat documentalment la concessió efectiva d’un termini d’audiència i el coneixement previ de les causes” per les quals es pretenia expulsar els liberals de la coalició CLR-CLARO.

Aquesta decisió va ser adoptada el passat 26 de desembre per la seua junta directiva, entre els quals es trobaven els edils no adscrits, Bob Houliston i Asunción Mayoral, en considerar que “no havien tingut un comportament” d’acord als principis pels quals es va concebre la coalició i han actuat “al marge” de la formació.

Davant d’açò, Estremera ha explicat que ni Mancebo ni López-Bas haurien d’adquirir la condició d’edils no adscrits per la “aplicació de la doctrina expressada en el dictamen del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana del passat 13 de juny”.

“Crec que una vegada diligenciada favorablement la moció de censura -el passat 20 de desembre- no suficient, al meu entendre, amb una declaració del representant legal de la coalició electoral -Bob Houliston- en la qual es diu que s’ha donat el preceptiu tràmit d’audiència”, ha afegit.

Al seu judici, “hauria de ser justificat documentalment perquè aquest procediment no incorreguera en una palpable via que desvirtue, sense garanties”, la moció de censura.

Aquest mateix matí, Houliston i Mayoral, a petició d’Estremera, han presentat diversa documentació per a acreditar la legalitat del procediment seguit, que va derivar en l’expulsió dels dos liberals de la coalició.

Referent a açò, el secretari municipal considera que els documents lliurats no li “aporten suficients garanties i fonaments jurídics sòlids com per a desvirtuar una diligència favorable que ja vaig emetre”, en referència a la moció registrada fa uns dies”.

No obstant açò i en declaracions a Efe, l’edil no adscrita, Asunción Mayoral, ha explicat que hui s’han aportat “tots els correus i l’informe pericial acreditatiu on van ser remesos”.

“Tot indica que van ser rebuts pels seus destinataris”, ha dit Mayoral, qui ha volgut deixar clar que “no és en una secretaria general on es poden practicar proves concloents, ja que es fa en el jutjat”.

No obstant açò, l’informe emès pel secretari assegura que la decisió última la té la mesa d’edat del ple d’investidura ja que és a aquesta a qui la Llei Órganica de Règim Electoral General (LOREG) li atribueix la competència per a considerar si es mantenen els requisits complits el dia 20 de desembre.

En aquest sentit, Mayoral ha puntualitzat que aquest informe “no posa en cap moment en dubte la legitimitat de la coalició per a procedir a l’expulsió dels dos edils, així com que no siga la seua junta directiva ni els membres que van assistir a ella, la competent per a adoptar aquesta decisió”.

Per açò, ha assenyalat que el secretari municipal “considera acreditat que s’ha justificat l’expulsió dels dos edils” mantenint, “únicament, que no s’ha pogut justificar documentalment en secretaria que Mancebo i López Bas hagen rebut el correu electrònic pel qual se’ls convidava a realitzar al·legacions en la seua defensa”.

Finalment, i a la vista de l’informe del secretari on assegura que “l’únic problema és el relacionat amb els correus”, Mayoral ha expressat que “Houliston no tindrà cap problema a mantenir que l’expedient d’expulsió s’ha tramitat dins de la legalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa