Diari La Veu del País Valencià
Vaga indefinida en el servei de neteja a Alacant a partir del dia 20
Europa Press / Alacant

Les quatre organitzacions sindicals amb presència en el comitè d’empresa –UGT, CCOO, CSI·F i CGT– han pres aquesta decisió, que aquest divendres serà comunicada oficialment a Treball, després de la reunió amb l’empresa celebrada aquest dijous per a acostar postures entorn de les mesures de retallada previstes per la concessionària, en la qual no ha sigut possible arribar a un acord.

En tot cas, des dels sindicats han insistit que estan disposats a negociar sempre que l’empresa “no rasque tant” i estiga disposada a donar “un pas més”.

El delegat sindical de CCOO, David Martínez, ha explicat que malgrat l’esforç dels sindicats per a “acostar postures”, l’empresa ha posat “més traves” i la seua última “amenaça” ha sigut la de despenjar-se del conveni col·lectiu en vigor, una mesura que fa als sindicats plantejar-se si la intenció de l’adjudicatària és precisament “que anem a la vaga per a pressionar a l’Ajuntament”.

Els sindicats han alertat que aquesta mesura provocarà “un dany irreparable a les condicions de treball de més de 500 operaris i ignora el procés negociador, la qual cosa pot suposar una greu lesió del dret fonamental de llibertat sindical”. A més, recorden que en el conveni col·lectiu vigent es garanteix el manteniment del mateix fins que es produïsca un nou acord.

“Si s’aplica el conveni general del sector, l’empresa podrà contractar i aplicar condicions salarials inferiors a les actuals embutxacant-se la diferència. Es tracta de fer més rendible una contracta municipal a costa dels drets de la plantilla”, han assenyalat fonts sindicals en un comunicat.

Martínez ha criticat que l’empresa pretén “traslladar” als treballadors la càrrega de la rebaixa del 20 per cent en el cànon anual que rep l’adjudicatària de l’Ajuntament d’Alacant, rebaixant els complements per incapacitat temporal o no substituint jubilacions, per a passar d’uns 550 treballadors a 465, a més de retallar la jornada de treball.

JORNADA DE TREBALL

Sobre aquest tema, els sindicats critiquen l’empresa no ha proposat la negociació de la distribució de la jornada irregular, “fugint de la negociació i imposant l’aplicació d’un horari amb l’únic objectiu de suprimir els huit dies que estableix el conveni”.

“L’empresa incompleix, a més, l’aplicació efectiva del Decret de Riscos Biològics, obligatòria en aquesta activitat, i de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals impedint a la plantilla usar els temps establits per a la seua condícia personal”, han agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa