Diari La Veu del País Valencià
Músics valencians a la Xina amb Zubin Mehta
EFE / Xangai

En la seua actuació, el mestre de Bombai ha brindat composicions espanyoles de Chapí, Falla, Giménez i Granados i un repertori d’obres de Johan Strauss.

El concert en el Gran Teatre de Xangai, una de les infraestructures artístiques de major envergadura del món, obra de l’arquitecte francés Jean-Marie Charpentier, és la setena actuació de la formació titular del Palau de les Arts en el seu periple pel país asiàtic, segons informa el centre operístic.

La gira es va iniciar el dia 26 en el Xi’an Concert Hall, el nou auditori de la ciutat de Xi’an, la capital de la província de Shaanxi, amb capacitat per a 1.250 persones, i per l’escenari de les quals, inaugurat en 2009, han passat les Filharmòniques de Xina i Viena o la Simfònica de Mozart.

Per al seu primer viatge a Xina, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana ofereix un doble programa com a carta de presentació que alternarà en les seues diferents actuacions.

El primer dels programes és molt similar al que el mestre Mehta va dirigir el passat 17 de novembre en el Palau de les Arts, amb composicions de Chapí, Falla, Giménez i Granados i obres de Johann Strauss.

Com a segona proposta, l’orquestra valenciana interpreta Obertura Leonore III i Simfonia número 8 de Beethoven i la Quarta simfonia de Txaikovski.

Tianjin, confrontant amb Pequín i quarta metròpoli en nombre de població de Xina, va ser la segona parada de la gira, on Zubin Mehta va dirigir els concerts, els dies 27 i 28.

Després d’aquestes primeres actuacions, l’Orquestra de la Comunitat Valenciana va posar rumb al sud del país per a fer escala en el teatre d’òpera de Cantó (Guangzhou Opera House), auditori dissenyat per l’arquitecta anglo-iraquiana Zaha Hadid, amb capacitat per a 1.800 espectadors i en el qual va actuar els dos últims dies de 2013.

La formació titular del centre d’arts valencià inicia l’any 2014 a la ciutat de Changsha, la capital de la província de Hunan, en el sud-oest del país, amb un únic concert en el Gran Teatre de Hunan, abans de viatjar a Xangai, on també actua matí.

La ciutat de Wuhan serà la següent escala d’aquesta gira el dia 5 de gener i l’endemà passat l’agrupació orquestral actuarà al Gran Teatre de Hangzhou, en la costa sud-est de Xina, abans de tancar el seu periple asiàtic a Pequín, amb dues actuacions els dies 10 i 11 en el Centre Nacional d’Arts Escèniques.

El periple per Xina suposa la segona gran gira internacional de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana des de la seua constitució.

Comparteix

Icona de pantalla completa