Diari La Veu del País Valencià
Javier Martínez, Petrer: ‘Per fi es torna a parlar de polítiques d’habitatge’
El regidor de Benestar Social i Majors de Petrer rendeix comptes de la reunió amb la Directora General de EIGE, antic Institut Valencià de l’Habitatge.
Divendres passat 15 d’abril es va celebrar una reunió entre l’Alcalde de Petrer, Alfonso Lacasa i Javier Martínez, Regidor de Benestar Social i Majors amb els responsables de EIGE, entitat que manté les competències d’habitatge a la Comunitat Valenciana. A aquesta trobada acudia Blanca Martín, Directora General de l’ens, al costat de María Jesús Rodríguez, Responsable de Gestió d’Àrea d’Habitatge Públic, Juan Grau i Jorge Tenorio, de la delegació territorial a Alacant.
En una primera part, es va informar de la situació general en el territori valencià en matèria d’habitatge públic així com la pròpia situació de EIGE després d’anys de retallades en personal i recursos que han impedit atendre en condicions les demandes dels ajuntaments i de la pròpia ciutadania. D’aquesta manera, Blanca Marín, explicava que s’ha engegat un Pla de Reforma d’aquells habitatges buits que no són habitables dins del parc d’habitatges socials. En nombres totals, són 700 habitatges de llarg a llarg de la Comunitat Valenciana les que es rehabilitaran entre les quals es troben els tres habitatges que se situen en el municipi de Petrer. “Un gran pas, tenint en compte que açò no suposarà cost algun a les arques municipals”, segons paraules del Regidor Javier Martínez.
D’altra banda, van anunciar l’inici d’una campanya informativa per a regularitzar i normalitzar les situació d’impagaments de lloguer, adaptant les quotes als nivells de renda de les famílies inquilines. En aquest sentit, “en cap cas, es desallotjarà a cap família per motius econòmics”, apuntava Blanca Marín.
Quant als llits i protocols a seguir per al seguiment de l’estat dels habitatges, s’establiran mecanismes que faciliten la comunicació de forma bidireccional entre els Serveis Socials de Petrer i la delegació territorial de EIGE, així com la col·laboració dels departaments d’Urbanisme i Policia Local.
Deute de EIGE amb els ajuntaments per l’impost de l’IBI
Entre altres qüestions, els responsables de EIGE es van comprometre a pagar el deute que es manté amb els ajuntaments pel concepte de l’impost de Béns Immobles que des de l’any 2009 no s’ha abonat. El deute global ascendeix a 7,5 milions d’euros, que es negociarà amb cadascuna de les entitats locals per al seu desemborsament. En el cas de Petrer, el deute que es manté és de 211.000 euros. Assumpte que es resoldrà en els pròxims mesos.
Llei per la Funció Social de l’Habitatge
Finalment, es va abordar l’avantprojecte de llei per la funció social de l’habitatge, que se sotmet en aquests moments a exposició pública i que des de l’Ajuntament de Petrer estudiaran per a traslladar aquelles al·legacions o esmenes que es puguen considerar. “Ens alegrem que es comence a parlar en el nostre territori de polítiques d’habitatge que vengen a resoldre aquesta problemàtica, tal com es va fer a Andalusia durant el govern en coalició entre PSOE i Esquerra.

Comparteix

Icona de pantalla completa