Diari La Veu del País Valencià
Benestar Social de Petrer vol augmentar els recursos dels serveis socials
Javier Martínez: “Vam dir que primer les persones i ho estem demostrant amb fets.”
El regidor de Benestar Social i Majors de Petrer ha rendit comptes hui de l’augment de recursos en el departament de Serveis Socials i ha anunciat els seus pròxims objectius
L’equip de govern de Petrer va advertir ja en el debat de Pressupostos per a 2016 que augmentaria la dotació per als Serveis Socials, amb el compromís, a més, d’augmentar en personal en la mesura del possible, donades les restriccions que marca el govern de l’Estat en matèria d’ocupació pública. Hui, Javier Martínez, en qualitat de regidor de Benestar Social i Majors ha anunciat que cinc mesos després la realitat en fets coincideix amb aquelles paraules.
D’aquesta manera, Martínez ha comunicat que ja al febrer es va incorporar una treballadora social al Servei Municipal d’Atenció a la Dependència i que estan cercant fórmules per a augmentar la seua jornada al 100%, més quan a partir del mes de maig les valoracions de les sol·licituds les assumeixen els serveis municipals. D’altra banda, en el mes d’abril es va produir la contractació d’una educadora social per a l’engegada d’un programa d’inserció social que ja està treballant amb intervenció directa amb famílies de la nostra població. Ara, anuncien que aquesta setmana una treballadora social més formarà part de l’equip base dels Serveis Socials Municipals.
Quant a les prestacions econòmiques, Martínez ha assegurat que el canvi de criteris a l’hora de concedir ajudes ha permès arribar a més famílies, la qual cosa ha suposat en els quatre primers mesos d’enguany pel que fa a l’any passat un augment de més de 25.000 euros en aquest concepte.
Finalment, com ja va informar el regidor fa unes setmanes, ha recordat que també s’han millorat les instal·lacions del Centre de Dia de Menors, situat en Salinetas, gràcies a la implicació de la ADESP i Serveis Generals a través del Pla d’Ocupació Conjunta.
L’objectiu que es marca Javier Martínez al costat de la resta de l’equip de govern és augmentar esforços en intervenció amb les famílies i, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, treballar des dels centres educatius els conflictes amb menors, com a mesura preventiva contra l’absentisme escolar, així com reforçar l’actuació en matèria de prevenció de conductes addictives.
Consellería d’Igualtat i Polítiques Inclusives
En un altre ordre de qüestions, Javier Martínez ha comunicat que dissabte passat 30 d’abril va assistir en qualitat de primer tinent alcalde a les jornades organitzades per la consellera Mónica Oltra sota el lema “Municipis que rescaten persones”, on es va desgranar la política que s’està duent a terme a nivell autonòmic i quins seran els canvis a curt, mitjà i llarg termini. Segons paraules de la consellera i dels ponents de les jornades, Sandra Casas i Alberto Ibáñez, tots dos secretària i secretari autonòmics, el punt de mira està en la potenciació dels serveis municipals amb un canvi de model que passe d’un servei assistencial a un servei multidisciplinari que arribe a cobrir tota la necessitat de la població, qüestió que es reflectirà en una nova Llei dels Serveis Socials.

Comparteix

Icona de pantalla completa