Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Petrer impulsa l’esport escolar
La nova proposta de multideportes promoguda per la Regidoria d’Esports per als col·legis del municipi ha aconseguit una gran acceptació en passar de les 170 inscripcions del curs anterior a les 665 inscripcions d’aquest curs 2016-2017.

L’Ajuntament de Petrer, a través de la Regidoria d’Esports, ha aconseguit que es reactive la pràctica del multideporte en els col·legis de la localitat, passant de les 170 inscripcions de l’anterior curs a les 665 de nou curs escolar.

El multideporte és una modalitat esportiva basada en la pràctica de diversos esports adaptats a les necessitats dels xiquets, amb l’objectiu d’evitar l’especialització precoç. La Regidoria d’Esports, davant la baixa participació de xiquets i xiquetes en el curs anterior, va valorar la possibilitat de replantejar el multideporte en els col·legis amb la finalitat d’aconseguir augmentar la participació, considerant els múltiples beneficis que té la pràctica d’esport en els més xicotets.

Per a açò, si en l’anterior curs era obligatòria la pràctica de les 5 disciplines durant els 5 dies de la setmana, la nova proposta contempla l’opció que siguen els xiquets els qui trien quines modalitats esportives volen practicar (handbol, atletisme, handbol, futbol sala i els denominats “esports alternatius”, és a dir, diferents modalitats com floorball, beisbol, colpbol, patinatge, malabares…, disciplines que no se solen practicar en col·legis ni clubs) i la seua distribució al llarg de la setmana.

A més, la nova proposta de la Regidoria d’Esports contempla que periòdicament, els diferents centres educatius realitzen jornades de convivència alguns dissabtes al matí en les quals s’organitzen partits de les diferents modalitats del multideporte.

Comparteix

Icona de pantalla completa