Diari La Veu del País Valencià
Petrer recupera la tradició de pujar al castell per Santa Bàrbara
Diumenge que ve 4 de desembre, dia de Santa Bàrbara, la Regidoria de Cultura i Patrimoni pretén recuperar una antiga tradició que va existir a Petrer de pujar al castell en aquest dia per escriure en els murs de la fortalesa els noms de les veïnes i veïns del municipi. Alguns d’aquests noms, escrits en la dècada dels trenta del segle XX, encara es conversen en les parets del calabós de la torre.
El Museu Dámaso Navarro, amb la finalitat que els petrerins i visitants puguin contemplar els grafits històrics del segle XVI i els més recents de la dècada dels trenta del passat segle que decoren les parets del calabós de la torre, ha previst l’obertura excepcional d’aquesta estada del castell des de les 11 a les 13 hores.
La regidoria instal·larà un panell de grans dimensions perquè, fidels a l’antiga tradició que va finalitzar amb la restauració del castell en la dècada dels setanta, totes les persones que s’acostin fins al castell fortalesa de Petrer aquest dia puguin escriure els seus noms sobre el mural.
A les 13 hores, una vegada es tanquin les portes del calabós en aquesta obertura excepcional, seran les portes de la sala noble del castell les que s’obrin per acollir un concert titulat “Música entre muralles” a càrrec de Pepe Payá, president de l’Associació de Guitarra Clàssica PIMA. Durant el concert, Payá interpretarà diverses peces per a guitarra compostes des del període renaixentista, d’acord amb l’entorn monumental. L’entrada és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala noble.

Comparteix

Icona de pantalla completa