Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat Valenciana declara 14 nous municipis turístics en 2013
EFE / València

La Generalitat Valenciana va distingir com a municipis turístics durant 2013 catorze noves localitats, la qual cosa amplia el nombre de localitats amb aquest reconeixement al País València a 226, des de l’aprovació de la Llei de Turisme.

La Generalitat ha explicat en un comunicat que la iniciativa cerca doanr suport als municipis que “realitzen una aposta ferma perquè el turisme es convertisca en una de les seues principals fonts d’ingressos”.

En aquest sentit, són onze les localitats que compten amb declaracions definitives: Llíber, Mutxamel, Relleu, Artana, Barraques, Agullent, Aielo de Malferit, Pedralba, Torrent i Vilamarxant com a Destinació d’Atracció Turística i la Todolella com a Destinació Vacacional.

Riu Castro al seu pas per Pedralba

Les tres declaracions restants són provisionals i corresponen a les localitats d’Eslida, Camporrobles i Catral en concepte de Destinació d’Atracció Turística.

Segons el director general de Turisme, Sebastián Fernández, les declaracions són un reconeixement al “esforç” que realitzen els ajuntaments valencians en matèria turística.

Així mateix, la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació fomenta, a través d’aquestes distincions, la millora de la competitivitat, la imatge de qualitat i l’oferta per als viatgers, assegura el comunicat.

Eslida

La declaració de municipi turístic del País Valencià comporta la possibilitat de sol·licitar tres tipus de convenis previstos en la Llei de Turisme.

El primer, de compensació financera, compensa despeses dels municipis, com les de manteniment, conservació, mediambientals o històric-artístics, entre d’altres.

Mentre, el segon és de conveni per a l’adaptació dels municipis turístics i cofinança projectes de millora d’espais i serveis turístics de tot tipus; i el tercer, de competitivitat i comunicació, dóna suport a la promoció dels municipis.

En total, 61 municipis de les comarques del sud, 91 de les centrals i 74 de les del nord han accedit a la condició de municipi turístic.

Les declaracions atorgades en 2013 mostren un increment en el nombre de nominacions de les comarques del sud en quatre municipis, les del nord en altres quatre i les centrals en sis, segons el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa