Serra Calderona, Parc Natural del mes de gener

Destaca la jornada de la pedra en sec a Altura, la Marxa Solidària contra el Càncer a Serra o el Ral·li fotogràfic a Segart
4 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El director general del Mitjà Natural, Alfredo González, ha destacat que els Parcs Naturals del País Valencià, a causa dels seus "elevats valors de conservació i paisatgístic, representen un gran potencial per a l’enfortiment, la renovació i la diversificació territorial de l’oferta d’oci i turisme".

Així, ha apostat per la promoció de l’activitat econòmica local a través d’empreses i serveis locals de la Marca Parcs Naturals, així com el desenvolupament socioeconòmic de les poblacions situades dins dels parcs, fomentant que els visitants facen ús dels serveis de restauració i gastronomia local, activitats d’oci, serveis d’educació ambiental i interpretació del patrimoni natural i cultural i consum dels productes naturals i artesans que en ells es generen.

Per al mes de gener, s’han organitzat més d’una desena d’activitats per a commemorar a la Serra Calderona com a Parc Natural del Mes. Aquest cap de setmana s’ha realitzat una representació de dansa ibera a càrrec del col·legi CEIP Castillo del Real-Marines i una visita guiada al poblat iber Puntal dels Llops, a Olocau.

A més, s’han previst unes jornades sobre la importància de la biomassa forestal que se celebraran en Albalat dels Tarongers, així com diverses visites guiades i rutes interpretatives, com a la cartoixa Val de Crist i a la cooperativa d’oli a Altura, als Banys àrabs a Torres-Torres, pel bosc de sureres a Marines Vell, entre d’altres.

En la programació per a aquest mes destaca la jornada de la pedra en sec a Altura, la Marxa Solidària contra el Càncer a Serra, el Ral·li fotogràfic a Segart o la Jornada Marca Parcs Naturals del País Valencià, en la qual es podrà conèixer una mostra de les empreses que ja compten amb aquest distintiu de qualitat.

 
next