Diari La Veu del País Valencià
Serafín Castellano: “El PSOE és el corista del tripartit”
EFE / València.

En una entrevista amb l’Agència EFE, Serafín Castellano explica que les estratègies i el treball del davant la cita electoral autonòmica es basen en l’escenari de revalidar aqueixa majoria amb el president de la Generalitat com a candidat.

“El nostre escenari actual és seguir revalidant la majoria absoluta i així hem fet les estratègies i seguirem treballant”, ha asseverat davant el suposat desgast del PP i la possibilitat d’haver de pactar amb formacions com Ciutadans o UPyD.

No obstant açò, ha defensat que el PPCV és un “partit de diàleg i de consens, en el qual sempre preval l’interès de la Comunitat i dels valencians”.

“És evident que després d’anys de govern i després d’una crisi econòmica tan forta hi haja un desgast del partit de govern com el PP i conjunturalment isquen partits als quals no es coneix cap projecte que vendre”, ha agregat.

En la seua opinió, el PP té un avantatge: “Depenem de nosaltres mateixos i estem convençuts que anem a mantenir el major respatller electoral dels valencians i hem de treballar per seguir demostrant que el PP és el gran partit de la Comunitat Valenciana”.

Per a Serafín Castellano, el “hipotètic” tripartit entre PSPV, Compromís i Esquerra Unida és “una amenaça per a la Comunitat i no per al PPCV” i el seu únic projecte en comú és “arribar al poder a qualsevol preu per a derrocar al PP”.

“És un puzle molt difícil d’encaixar, amb programes polítics totalment contradictoris i polítiques molt radicals que l’única cosa que generarien és inestabilitat i reculada”, ha assegurat.

En la seua opinió, “el problema és que el partit socialista ha deixat de ser el principal partit de l’oposició i ara és un corista més dins d’aquest hipotètic tripartit” i són forces com EU i Compromís, les que “porten l’agenda de l’oposició” i és difícil arribar a acords”.

Però abans hauran d’afrontar les eleccions europees, uns comicis que, segons Castellano “no són de segona sinó molt importants” i en els quals el PP “tornarà a guanyar”.

Castellano s’ha mostrat convençut que les llistes europees del seu partit tindran candidats valencians “com ha sigut habitual” i que treballaran perquè siga així, encara que ha incidit que “l’important és que arriben inversions” al País Valencià i que les decisions siguen favorables als interessos valencians.

“Tots els dirigents populars del País Valencià, sense excepció, treballaran units sota el lideratge del president Fabra per a revalidar el triomf en les eleccions europees”, ha sentenciat.

Preguntat per com pot llastrar el resultat electoral els casos de corrupció en els quals estan imputats dirigents populars, ha assegurat que li afectarà “igual que pot afectar a la resta de formacions polítiques o sindicats”.

No obstant açò, ha assegurat: “l’important és que la justícia funcione correcta i independentment, com està fent. A més ha defensat la màxima col·laboració del PP perquè es puguen resoldre tots els processos judicials el més aviat possible”.

“Imputats en les llistes, no”

Sobre si es permetrà presentar-se a la reelecció a l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, imputada per suposats delictes relacionats amb el planejament urbanístic de la ciutat, Castellano s’ha limitat a afirmar: “el president Fabra ja ho ha dit”, no permetran imputats en cap llista.

També s’ha referit a les declaracions de l’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, condemnat per delictes contra la Hisenda Pública, sobre que no sap si votarà al PP en les pròximes eleccions i ha assegurat que no les comparteix i que creu que “al final no serà així”.

Comparteix

Icona de pantalla completa