Diari La Veu del País Valencià
Equo publica el llistat dels seus 70 candidats per unes primàries obertes
La Marea / Madrid

Les primàries de Equo tindran lloc a través d’un sistema d’elecció a dues voltes. La primera volta tindrà lloc del 22 de gener al 31 de gener. En aquesta votació, cada participant podrà triar la seua ordre de preferència entre els candidats, tenint en compte que es votarà de forma separada homes i dones. El cens per a participar en aquesta votació es va tancar el passat 12 de desembre i està format pels afiliats, simpatitzants i per els qui s’apuntaren abans d’aqueixa data en la web. En total unes 19.000 persones estan cridades a participar en aquesta votació.

Les quatre persones (dos homes i dues dones més votats) passaran a la segona volta, que tindrà lloc de l’1 al 10 de març. Podran participar en aquesta votació els afiliats, simpatitzants i els qui s’apunten abans del 19 de gener. D’aquesta votació eixirà el cap de llista de Equo.

“Equo tria a tota la seua llista per primàries obertes a la ciutadania”, explica l’organització a través d’un comunicat. “Són una iniciativa radicalment democràtica, participativa, innovadora, en la qual a més podran participar els majors de 16 anys”.

En les primàries de Equo “no hi ha llistes tancades ni bloquejades ni candidatures oficials recolzades pels òrgans de direcció, solament persones que presenten candidatures i persones que decideixen recolzar-los amb el seu vot”.

Comparteix

Icona de pantalla completa