Diari La Veu del País Valencià
El socialista Salvador Fuster, nou alcalde d’Oliva

RedactaVeu / Oliva.

El secretari general del PSPV a Oliva, Salvador Fuster, ha sigut investit aquest dissabte alcalde de la localitat en compliment de l’acord de moció de censura que al juliol de 2012 van plantejar els grups de Bloc-Compromís i PSPV de la localitat.

Al ple extraordinari d’investidura han acudit el secretari general del PSPV, Ximo Puig, i el secretari general de Compromís, Enric Morera, els qui han destacat aquest ple com un exemple de democràcia enfront de l’intent de moció de censura a Oriola.

Així, Puig ha destacat després del ple que “es demostra perfectament que poden governar conjuntament diferents grups que tenen un horitzó en comú que és l’interès general” i s’ha referit a l’intent fallit de moció de censura a Oriola en assegurar “aquest ‘desnort’ que viu el Partit Popular està fent que en aquests moments el nostre País haja arribat als seus límits històrics”. “L’exemple d’Oliva n’és per a tot el País Valencià”, ha afegit.

En el mateix sentit s’ha pronunciat Enric Morera, qui ha destacat la “normalitat democràtica” d’aquest relleu i ha manifestat també la seua preocupació pel fet que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, hi haja “dinamitat totes les línies roges contra la corrupció que s’hi havia marcat”. “El fet que defense Oriola un govern d’imputats és que ha trencat amb tot el necessari per a combatre la corrupció”.

Salvador Fuster relleva en el càrrec al representant del Bloc-Compromís a Oliva, David González, després que ambdues formacions presentaren el 13 juliol de 2012 una moció de censura contra la llavors alcaldessa del Partit Popular, Chelo Escrivà, que va tenir el suport també dels representants de Gent d’Oliva i Projecte Oliva. En aquest acord de moció es va pactar una rellevància en l’alcaldia de 18 mesos que amb el ple celebrat aquest dissabte s’ha fet efectiva.

Durant el ple, la representant del Partit Popular, Chelo Escrivà, ha criticat la gestió de David González en aquests 18 mesos com a alcalde, que han servit per a “col·locar” diferents familiars en el consistori. Escrivà ha acusat també a González de dedicar els seus mesos de govern a “ignorar, insultar i humiliar” als representants del Partit Popular.

Durant la seua intervenció, David González no ha volgut fer referència a aquestes acusacions i sí mostrar el seu suport al nou alcalde, Salvador Fuster. Així, ha destacat el treball realitzat i ha incidit que l’equip de govern “no canvia i continuarà treballant”. “El camí iniciat fa any i mig és la millor forma, amb les circumstàncies actuals tan difícils, de solucionar els problemes reals dels ciutadans d’Oliva”, ha agregat.

“IL·LUSIONS RENOVADES”

Per la seua banda, Fuster s’ha compromès, després de ser investit alcalde amb els vots a favor dels membres de Bloc-Compromís, PSOE i Gent d’Oliva, a continuar treballant conjuntament per a reivindicar davant el govern estatal i autonòmic dues infraestructures com són la variant a la carretera N-332 i la línia fèrria Gandia-Oliva-Dénia, “perquè moltes vegades ens sentim com ciutadans de segona”.

Igualment, ha assenyalat que serà prioritat per a l’equip de govern de la localitat fomentar polítiques de benestar social d’ajuda als més desfavorits i ha exigit el suport d’altres administracions en aquest sentit.

Després del ple, Fuster ha declarat davant els mitjans de comunicació que pren l’alcaldia amb “il·lusions renovades i moltes ganes de seguir treballant per millorar la qualitat de vida dels nostres conciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa