Diari La Veu del País Valencià
Músics i educadors físics per a centres d’educació especial

RedactaVeu / València.

La Conselleria d’Educació crearà més de 30 llocs de catàleg de les especialitats de Música i Educació Física per a dotar de mestres ambdues especialitats a tots els Centres d’Educació Especial (CEE).

En concret, s’han creat almenys sis llocs de catàleg d’Educació Física i 25 de Música, atès que els centres amb 18 o més unitats disposen d’un segon mestre d’Educació Física i dos llocs de Música; els centres de 9 a 17 unitats compten amb un mestre de Música i ja disposaven d’un d’Educació Física, i els centres amb menys de 9 unitats també disposen de mestres d’ambdues especialitats.

Segons ha informat la Generalitat, es tracta d’una mesura “pionera a Espanya, atès que cap altra comunitat autònoma disposa d’aquests recursos en tots els seus centres”, inclosa en la proposta de modificació de les plantilles de Primària, elaborada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport que serà aplicable el pròxim curs 2013-14.

En els centres específics d’educació especial, s’escolaritzen alumnes amb necessitats educatives especials greus i permanents a les quals no es pot donar resposta educativa adequada en centres ordinaris.

Per açò, segons les mateixes fonts, “és d’especial interès dotar aquests centres de plantilles adequades per a cobrir les necessitats dels seus alumnes i que contribuïsquen al seu desenvolupament intel·lectual i motor”.

En aquest sentit, la generalització dels especialistes de Música i d’Educació Física en aquests centres atén “una demanda dels centres específics que fins al moment disposaven de plantilles diferents a les dels centres educatius ordinaris”.

La incorporació d’aquests especialistes suposa una normalització, pel que fa a la resposta educativa que s’ofereix a l’alumnat escolaritzat en els centres específics, el currículum dels quals ha de compartir els màxims aspectes possibles amb els referents curriculars de cada etapa educativa.

Referent a l’Educació Física, coordinada amb l’atenció fisioterapèutica, constitueix un pilar fonamental en el manteniment i desenvolupament de les qualitats físiques de l’alumnat amb necessitats educatives especials, i es contribueix a desenvolupar hàbits saludables al llarg de tota la vida. Així mateix, contribueix a la millora de la coordinació i d’altres qualitats imprescindibles per al seu desenvolupament físic i intel·lectual.

Respecte als beneficis de l’educació musical, s’accentuen de forma molt significativa en l’alumnat que presenta necessitats educatives especials, ja que permet millorar l’ensenyament i l’aprenentatge, s’utilitza com a mitjà d’activació, relaxació, coordinació i fins i tot com a teràpia per a determinats casos.

Comparteix

Icona de pantalla completa