Diari La Veu del País Valencià
La infanta Cristina, imputada per delictes fiscals i blanqueig de capitals
ACN / Palma

En la primera ocasió, l’Audiència de Palma va suspendre provisionalment la imputació de Cristina de Borbó, tot i que va deixar la porta oberta a reprendre el procediment als aclariments que Castro demanés a l’Agència Tributària pels “dubtes” i “incerteses” que contenia un dels seus informes.



El passat 14 de novembre, la Fiscalia Anticorrupció va emetre un escrit en el qual descartava demanar la imputació de la infanta pel cas Nóos en considerar que no hi havia prou indicis. En aquest escrit, el fiscal va concloure que “les meres conjectures o sospites no constitueixen elements vàlids d’imputació”.

D’aquesta manera, només el sindicat Manos Limpias demanava la imputació de la filla del rei pel ‘cas Nóos’.



Fa un mes, el jutge va dictar una providència en la qual donava cinc dies laborables a les parts perquè es pronunciaren sobre si s’ha d’imputar la infanta Cristina pels presumptes delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals. Castro va traslladar aquesta petició a les parts després de rebre l’informe de l’Agència Tributària. 



En aquest sentit, el magistrat José Castro va dictar una providència el novembre passat en què retreia a la l’Agència estatal de l’Administració tributària de Catalunya i a la policia espanyola que no li enviés la informació sol·licitada sobre la infanta Cristina i la societat que compartia amb el seu marit, Iñaki Urdangarín.



L’Audiència de Palma va suspendre la primera imputació al maig



L’Audiència de Palma va suspendre provisionalment el mes de maig de l’any passat la imputació de la infanta Cristina pel cas Nóos. El tribunal va deixar sense efecte la declaració de la infanta davant del jutge Castro, tot i que va reclamar al magistrat que demanés a l’Agència Tributària aclariments sobre un possible delicte fiscal. 



D’aquesta manera, l’Audiència de Palma va estimar en part el recurs presentat per la Fiscalia Anticorrupció contra la imputació de la infanta al qual s’havien adherit l’advocacia de l’Estat i la defensa. Dels tres magistrats que formaven part del tribunal, però, un d’ells va emetre un vot particular favorable a la imputació de Cristina de Borbó.

Comparteix

Icona de pantalla completa