Absolt Vicent Mauri per falta de proves

Intersindical Valenciana emmarca aquest judici en la política repressiva de la Delegació del Govern
7 gener 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

El jutjat d'instrucció núm.11 de València ha absolt a Vicent Maurí, portaveu d’Intersindical Valenciana, aqui l'acusaven d'una falta contra l'ordre públic per una denúncia presentada per la policia i tramitada per la Delegació del Govern.

En concret, se l'acusa que el 26 de juliol de 2013 va ocasionar un altercat d'ordre públic.

Centenars de persones s’han apropat a la Ciutat de la Justícia de València per a donar suport a Vicent Mauri que està sent jutjat per un delicte de faltes i d’ordre públic.

Per a Intersindical Valenciana, la policia no ha pogut demostrar que Maurí insultara ningú. En la seua defensa, Maurí ha declarat que es va adreçar a la policia per interessar-se per les persones retingudes després de la concentració i per a facilitar-los els contactes amb advocats per a la seua possible defensa. Per tant, si haguera insultat la policia o creat algun aldarull també haguera sigut detingut.

Davant d'aquests fets, el mateix fiscal ha proposat la sentència absolutòria que la jutgessa ha ratificat.

Durant el judici, dos centenars de persones, moltes en representació de sindicats, partits polítics i moviments socials, així com nombrosos càrrec públics com regidors i diputats, s'han concentrat a la porta de la Ciutat de la Justícia en solidaritat amb Vicent Maurí. En aquest acte han intervingut representants polítics i socials del País Valencià i d'altres indrets de l'estat.
 

En resum, Intersindical Valenciana emmarca aquest judici en la política repressiva de la Delegació del Govern, que intenta criminalitzar els moviments de lluita per les llibertats i contra les polítiques de retallades contra la població. Un judici que ha sigut un revés per a la Delegació del Govern, encapçalada per Paula Sánchez de León, que ha tramitat aquesta denúncia. En eixe sentit, ha instrumentalitzat partidistament aquest fet per intentar reprimir les mobilitzacions socials a les quals Intersindical Valenciana dóna suport. Per aquest motiu, Intersindical Valenciana demana la seua dimissió immediata.

Intersindical Valenciana continuarà lluitant per teixir una xarxa ampla de resistència a les polítiques antisocials del govern valencià i espanyol que estan castigant durament la ciutadania i continuarà treballant per la llibertat d'expressió, de reunió i de manifestació.

next