Diari La Veu del País Valencià
EUPV demana la compareixença de l’advocada de la Generalitat pel cas Blasco
RedactaVeu / València

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha anunciat hui que la formació d’esquerres sol·licitarà la compareixença de l’advocada de la Generalitat Valenciana, Cristina Macías, perquè explique en seu parlamentària els canvis de criteris del seu departament en el marc del cas Blasco i totes les actuacions que ha portat a terme. Per a Albiol, l’inici del judici demostra que els “notables canvis de l’Advocacia de la Generalitat han donat munició a certes defenses per a entrebancar el seu paper en la causa”. “Volem llums i taquígrafs sobre totes les actuacions de l’Advocacia respecte a la trama dels fons de cooperació”, ha afegit la parlamentària autonòmica.

Albiol ja anuncià que la formació d’esquerres presentarà de nou una iniciativa parlamentària per a reprovar al diputat i exconseller Rafael Blasco. “La seua imatge en la banqueta dels acusats és horrorosa per al nom de les Corts Valencianes com a institució”, ha declarat Albiol qui ha acusat els governs del Partit Popular d’haver “apadrinat desvergonyidament un senyor que ha acabat acusat per gravíssims delictes”.

Per la seua banda. Marga Sanz, en referència a Cotino, ha manifestat que la seua formació es pregunta “el perquè d’aquesta renúncia de Cotino a l’exclusiva. Per a compatibilitzar-ho amb algun tipus de negoci a costa de l’Administració?”

Segons Sanz, “si Cotino va a compatibilitzar la presidència de les Corts amb algun negoci privat, aquest ha de renunciar a representar a les Corts. El President de les Corts no pot caminar per la corda fluixa: o està al 100% dedicat a les seues funcions i a representar a tots els valencians o és millor que ho deixe, per a evitar qualsevol tipus d’especulació que taque la institució de tots els valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa