Diari La Veu del País Valencià
L’advocat de Blasco vol retardar el judici amb una nova instrucció
Europa Press / València

Així ho ha exposat en la primera sessió del judici contra Blasco i altres huit acusats per presumptes irregularitats en les ajudes concedides a la Fundació Cyes per a dos projectes a Nicaragua, que s’ha iniciat amb dos dies de qüestions prèvies, i sobre les quals ha demanat a la sala que resolga abans de començar la vista pròpiament dita.

El lletrat -que ha aportat a més dues proves documentals- ha al·legat que el seu client ha patit una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties ja que se’l jutja per delictes relacionats amb una falsedat documental pels quals no havia sigut inicialment imputat i sobre els quals mai va declarar en la fase d’instrucció.

D’aquesta manera, ha sostingut que no ha tingut ocasió de defensar-se sobre “imputacions falses” pel que ha reclamat a la sala que s’estime vulnerat el dret de Blasco “a no ser objecte d’acusacions sorprenents” de les quals no es va poder defensar durant la instrucció i per les quals mai va ser imputat.

D’acord amb el lletrat, aquestes acusacions sobre falsedat documental van sorgir arran de declaracions prestades al març de 2013, després de la documentació presentada per l’Advocacia de la Generalitat davant Fiscalia sobre la legalitat de les ajudes concedides a la Fundació, moment en què el ministeri públic va veure la possibilitat de formular la nova imputació per fets no atribuïts inicialment.

Ha qüestionat que “per raó d’una subvenció o una altra” s’haja dividit el cas en dues peces quant s’ha de “afavorir que la defensa siga única” i, amb la celebració d’aquesta primera vista, “les armes de defensa seran conegudes en el segon procediment”. Per al lletrat, amb la unitat de la causa, encara que hi haguera dilació, impera la “seguretat jurídica” i el dret de defensa. En aquest cas, el judici seria “com a molt tard amb l’altre, ni un dia més”.

Comparteix

Icona de pantalla completa