Diari La Veu del País Valencià
Les ONG impulsen una campanya per a defensar la ‘dignitat’ de la cooperació
Europa Press / València

Així ho ha informat el col·lectiu amb motiu de l’obertura de judici oral contra l’exconseller de Solidaritat i Ciutadania i actual diputat en Les Corts, Rafael Blasco, i altres huit acusats per la primera peça del ‘Cas Cooperació’ / ‘Cas Blasco’, en la qual s’investiguen presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a la Fundació Cyes.

La Coordinadora Valenciana de ONGD valora de forma ‘molt positiva’ les actuacions dels fiscals i la jutgessa encarregada del cas. Igualment espera que la seua resolució siga “exemplar donada la gravetat dels delictes que suposa l’enriquiment amb diners públics destinats a la lluita contra la pobresa”, a més del “calat polític de les persones acusades que conformaven la cúpula política de l’extinta Conselleria de Solidaritat i Ciutadania”.

En aquesta nova fase del procés, la Coordinadora Valenciana de ONGD impulsarà accions de mobilització i comunicatives sota el lema ‘#justiciacasoblasco’, amb l’objectiu de defensar la ‘dignitat’ de la cooperació al desenvolupament, de les organitzacions que porten “anys treballant i lluitant per un món més just amb la col·laboració de milers de persones voluntàries que, de manera altruista, col·laboren amb elles, així com per la justícia i la solidaritat”.

Així mateix, cerca demandar “la restitució dels fons desviats de manera fraudulenta, per a la lluita contra la pobresa i la cooperació al desenvolupament”.

Concentració el dijous enfront del TSJ valencià

D’aquesta manera, coincidint amb la declaració de Rafael Blasco, la Coordinadora ha convocat la ciutadania i organitzacions a una concentració davant el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) dijous que ve a les 9.00 hores. Aquesta acció col·lectiva té com a objectiu visualitzar la seua “exigència de justícia perquè es depuren totes les responsabilitats i es restituïsquen els fons defraudats per a la lluita contra la pobresa”.

La Coordinadora Valenciana de ONGD ha reiterat la seua sol·licitud perquè no s’anomene a aquesta causa ‘Cas Cooperació’ i que se li denomine ‘Cas Blasco’ ja que ha ressaltat que “no s’està jutjant la globalitat de la gestió de l’ajuda oficial al desenvolupament o les polítiques de cooperació internacional de la Generalitat, sinó els delictes d’una presumpta trama que apunten com a màxim responsable a l’exconseller i el seu equip directiu”.

Així, considera que “seguir anomenant aquest procés ‘Cas Cooperació’ és injust en confondre una acció presumptament delictiva d’una trama corrupta, amb el treball habitual, transparent i eficaç de centenars de ONG de Desenvolupament i d’administracions públiques en la lluita contra la pobresa, les desigualtats i la defensa dels drets humans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa