Ontinyent i la Universitat de València, per l'educació com a eina de futur

Es signa el conveni que permetrà implantar els estudis d'Educació Física a la ciutat coincidint amb la inauguració d'un nou edifici universitari el 2014
7 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

La Universitat de València, l'Ajuntament d'Ontinyent i la Fundació Universitària Campus Ontinyent han signat el conveni que permetrà oferir la titulació d'Educació Física a la ciutat en el curs 2014/2015. D'aquesta manera, la capital de la comarca de la Vall d'Albaida comptarà amb un tercer títol universitari (juntament amb Administració i Direcció d'Empreses i Magisteri) en l'inici del curs al qual s'inaugurarà el nou edifici universitari que la Universitat de València està construint a Ontinyent, i que tindrà un cost de vora 3 milions d'euros.

El conveni era signat al Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la UV pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, l'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el secretari de la Fundació Universitària Campus Ontinyent i President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, i comptava amb la presència del regidor d'Educació de l'Ajuntament d'Ontinyent, Pepe Pla. Tots ells coincidien a assenyalar que aquest conveni "ratifica l'aposta de la ciutat i de la Universitat per l'educació com a eina de futur contra la crisi".

En el conveni s'estableix que la Fundació Campus Ontinyent complementarà el cost de la implantació de la nova titulació amb els seus recursos ordinaris, ja que el Govern de l’Estat impedeix des de 2012 a les administracions augmentar el cost en personal sinó es compta amb finançament extern. D'aquesta manera, el conveni estableix que la Universitat posarà en marxa el títol amb personal propi, mentre que el professorat associat necessari per impartir algunes assignatures serà finançat per la Fundació durant un període de 4 anys. El conveni s'espera deixe de tenir efecte abans, ja que el mateix text es preveu que el document es revise el moment que la normativa aplicable i el pressupost de la Universitat de València permeten a aquesta assumir aquesta despesa.

El rector Esteban Morcillo destacava que el conveni és "una inversió de futur" i que aquesta classe d'acords "són poc habituals" valorant l'esforç realitzat per l'Ajuntament d'Ontinyent per augmentar l'oferta acadèmica al Campus de la ciutat. Morcillo assenyalava també que aquest acord "torna a ratificar la intenció ferma de la Universitat de València d'impulsar els estudis universitaris a Ontinyent malgrat l'actual marc econòmic i les seues dificultats, fent possible que el proper curs la ciutat puga comptar no només amb un nou i modern edifici universitari , sinó també amb aquesta tercera titulació".
 

L'alcalde d'Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, agraïa al rector l'esforç de la Universitat de València i incidia que "hi ha moltes maneres de plantejar la sortida de la crisi, però a Ontinyent hem apostat des d'un principi per una administració eficient dels recursos i incentivar la formació de les persones com a base sòlida per construir el futur".

Cal recordar que en les enquestes realitzades en els últims anys sobre les preferències dels alumnes de Batxillerat de les poblacions properes a Ontinyent queda de manifest que el grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport és el tercer més demandat després de Magisteri Infantil i ADE, que ja s'imparteixen a la ciutat amb èxit.

El secretari de la Fundació i President de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell, per la seua banda, destacava que la inversió en estudis universitaris "és estratègica i de futur" , afegint que les novetats amb què es comptaran en el curs universitari 2014/2015 a Ontinyent suposen "un nou exemple per part de la Universitat de València, la Fundació i els seus patrons, com l'Ajuntament i Caixa Ontinyent, que amb imaginació i treball es poden traure endavant projectes malgrat la crisi", concloïa.

next