El PP nega l’acta de la reunió del Consell constituït en Junta General de RTVV

Per a Oltra “l’actuació del govern del PP en el tancament de RTVV fou la història d’un gran embolic, d’un govern contra les cordes”
8 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / València

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que el govern del PP s’ha negat, després de realitzar la pertinent petició de documentació a través de Les Corts, a facilitar còpia de l’acta de la reunió del Consell constituït com a Junta General de RTVV de 7 de novembre de 2013.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, “en resposta a la nostra petició, el Vicepresident del Consell, José Ciscar, ens ha remès un certificat realitzat a l'efecte, en el qual no es fa constar les qüestions bàsiques que la normativa exigeix ​​per a una acta, en no contenir ni els membres assistents ni el seu vot, ni el contingut dels acords assolits”.

Aquesta Junta General de RTVV designà un nou director general i nous consellers i es produí després que eixe mateix dia el Govern valencià aprovara un Decret Llei per a recuperar el control de l’ens públic, un seguit de decisions preses per a accelerar el tancament de RTVV.

El grup parlamentari Compromís presentà el 8 de novembre una denúncia en entendre que els membres del Consell constituïts com a Junta General de RTVV havien comès prevaricació en nomenar nou director general i nous consellers. Segons denuncià Compromís, el mateix Consell es va inhabilitar com a Junta General amb l’aprovació del Decret Llei i minuts després es va erigir en Junta General, sense cobertura legal, nomenant els nous consellers i director general, sense que en el temps transcorregut entre un acte i l'altre poguera haver-se produït un traspàs de poder de la Junta de Liquidació, constituïda en Junta General, al Consell.

La Sala civil i Penal del TSJ valencià va rebre la denúncia interposada per Compromís, en ser aforats els denunciats, i designà com a ponent el magistrat José Ceres. Ceres és l'encarregat d'estudiar la denúncia i elevar una proposta a la Sala Civil i Penal, que decidirà si es declara competent i obri diligències per a investigar els fets denunciats.

Per a Oltra “l’actuació del govern del PP en el tancament de RTVV fou la història d’un gran embolic, d’un govern contra les cordes que tenia por d’uns periodistes que estaven informant en llibertat”.

“El vicepresident Ciscar –ha afegit la parlamentària de Compromís- ens remet un certificat però no ens facilita l’acta amb la qual volem saber quins van ser els assistents del Consell a eixa Junta, què va votar cadascú, on es varen reunir...la informació bàsica que ha de figurar en una acta... No existeix eixa acta? No va existir la reunió? Es va fer tot per telèfon? Són interrogants que ens fem davant la denegació de la informació que ens ha fet novament el govern valencià d’una cosa tan senzilla com l’acta d’una reunió i ens fan preguntar-nos quina irregularitat estan amagant”.

“O és que tenen por de la denúncia per prevaricació que hem posat des de Compromís? Volen evitar precisament que se sàpiga, si eixa reunió va tindre lloc, qui hi va assistir. És que els consellers i conselleres estan curant-se en salut perquè tenen por a eixa denúncia? Si tenen por a la denúncia és perquè alguna cosa no han fet bé i eixa és l’explicació que han de donar al poble valencià”, ha conclòs Oltra.

Descargas

next