Diari La Veu del País Valencià
World Press Photo 13, la millor fotografia d’actualitat torna a València

Europa Press / RedactaVeu / València.

La millor fotografia d’actualitat torna a València a partir del 18 de gener amb l’exposició de World Press Photo 13. La mostra de fotoperiodisme més important del món estarà a la Fundació Chirivella Soriano de València fins al 16 de febrer.

World Press Photo va tornar en 2012 a la capital del Túria després d’una dècada d’absència i mitjançant un acord de col·laboració impulsat per la fundació i l’entitat cultural Doctor Nopo. Amb motiu de l’exhibició, s’ha realitzat un vídeo promocional.

La Fundació World Press Photo convoca des de fa més de mig segle el seu prestigiós concurs de fotoperiodisme, que s’ha convertit en cita ineludible per a professionals del periodisme gràfic i que ofereix any rere any una agenda en imatges dels fets més importants de cada exercici.

En la present edició, han participat 5.666 fotògrafs de 124 països amb un total de 103.481 imatges. Els premis de les nou categories del concurs han recaigut en 57 autors de 33 nacionalitats diferents.

Entre totes les instantànies, la guanyadora ha sigut una imatge de Paul Hansen realitzada a Gaza, on una multitud porta en braços dos xiquets morts després d’un bombardeig israelià.

World Press Photo 13 Valencia from doctornopo on Vimeo.

Comparteix

Icona de pantalla completa