Marga Sanz (EUPV): ʺL’ombra de Camps és allargada i té sotmés el president Fabraʺ

Mónica Oltra (Compromís): ʺEstem davant el major cas de corrupció d'un partit des que existeix la democràciaʺ
6 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
ʺEl ʹcas Gürtelʹ està tancant a un Fabra que no és capaç ni de moure un sol dit, i a sobre, l’herència de Camps li cau com una llosa. Si li queda un mínim de dignitat obriria portes i finestres sobre l’època funesta que investiga la Justícia i obligaria a tots els imputats per corrupció a què deixaren d’immediat els seus càrrecs i esconsʺ, remarca Sanz.
 
Per a la diputada, ʺel ʹcas Gürtelʹ està soterrant el PP i la credibilitat de Fabra, que no és capaç de reclamar els diferents càrrecs i les actes de diputats als nou imputats per casos de corrupció que té en les Corts. Està absolutament lligat de mans per l’ombra de Campsʺ, subratlla.
 
D'altra banda, Mónica Oltra, ha assenyalat que ʺcal recordar que va ser el Tribunal Suprem, al maig de 2010, el que reobrira la causa sobreseguda inicialment pel TSJCV i va propiciar que s'investigara sobre el presumpte finançament il·legal del PPCV a través de la trama Gürtelʺ.
 
S'evidencia que la justícia és lenta, perquè la visita del Papa, una de les peces separades que ara té el jutge, és de 2006. Han hagut de passar set anys perquè s'investigue una cosa que feia tan mala olor com les adjudicacions públiques amb motiu de la visita del Papa, que es va fer amb l'empresa Teconsa.
 
Tot aquest assumpte evidencia que el marc legal actual no serveix i és necessari fer lleis que permeten un major control dels governants i que castiguen a aquells que volen evitar el control, com ha fet el PP durant anys.
 
Des que va esclatar aquest escàndol hem pogut comprovar com el PP del País Valencià ha impedit a l'oposició exercir la seua labor de control al govern, quan tractàvem d'accedir als contractes entre la Generalitat i la trama Gürtel.

next