Diari La Veu del País Valencià
El jutge del ‘Nóos’ cita de nou Camps per prendre-li declaració
ACN / València

En concret, Castro apunta a les contractacions de les cimeres València Summit i a l’organització de la candidatura de València als Jocs Olímpics Europeus, una cita esportiva que mai no es va arribar a celebrar. 



El passat 19 de novembre, el jutge Castro va dictar una nova providència on dictava les condicions en què haurà de declarar l’expresident valencià, Francisco Camps, que havia de designar un despatx oficial on estarà incomunicat de l’exterior i amb presència de la secretària judicial.



En la seua providència, el jutge instructor també considera pertinents les preguntes adreçades a l’expresident valencià per part de l’acusació particular, el sindicat Manos Limpias, i la Fiscalia Anticorrupció. Les parts poden repreguntar un cop rebudes les preguntes, segons que es dicta en la providència. 



Castro assenyala que durant la declaració de Camps, no és imprescindible la presència de l’instructor ni de les parts, però sí és obligada la de la secretària judicial per donar fe de les preguntes i la d’una persona que transcriga les respostes, en cas que el testimoni opte per no fer-ho. El testimoni no està obligat a respondre oralment, sinó que pot fer-ho per escrit, segons es dicta a la providència.



El jutjat no va poder localitzar Camps



Durant el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, segons que va informar el TSJIB, el jutjat va telefonar Francisco Camps en nombroses ocasions al mòbil que havia aportat i també es va presentar al seu domicili particular. Les mateixes fonts assenyalen que una persona del Consell Jurídic Consultiu, del qual Camps és membre, va tornar les telefonades aquell dilluns informant que el mòbil pertany a l’organisme.



En resposta a la polèmica, Francisco Camps va fer unes declaracions als mitjans el passat 20 de novembre assenyalant que en 2 anys només ha rebut un “paper” del jutjat i que no esperava rebre cap trucada o visita perquè aquell dijous el jutge havia donat 5 dies a les parts per formular les preguntes.

Comparteix

Icona de pantalla completa