Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat desmuntarà tot el trencadís de les Arts per fases
Europa Press / València

A preguntes dels periodistes, ha refusat oferir terminis abans d’informar el consell, encara que ha avançat que “durarà bastant temps tot el procés de la intervenció, però serà per fases”.

Fonts de la Conselleria han informat que l’arquitecte Santiago Calatrava, responsable del disseny de la major part dels edificis del complex, va remetre aquest dimarts a última hora una carta a Cacsa en la qual sol·licitava una reunió per a abordar la situació de les Arts.

Buch ha assegurat que els plecs per a l’externalització de Cacsa -de tots els edificis del complex excepte les Arts- “estan preparats” però s’han “parat” pel despreniment en el centre operístic “perquè les prioritats, de sobte, van ser unes altres”.

“Quan tinguem solucionat el tema de la coberta traurem els plecs”, ha indicat Buch, qui ha agregat que “l’aparició del problema de la coberta fa que calga tenir especial cura en qui assumeix les despeses de manteniment perquè els vicis ocults, i açò és un vici ocult, no els pot assumir el gestor de la instal·lació”.

Preguntat per la relació d’ambdues circumstàncies, atès que les Arts queda fora del procés, ha justificat que “qualsevol empresa que vulga fer-se càrrec de la gestió de la resta d’instal·lacions vulga saber en la situació que es troba”, per a després constatar que han revisat la resta del complex i que “en principi, només és la coberta de les Arts la que està presentant problemes”.

Buch ha remarcat que “en la resta de les instal·lacions no hi ha cap problema perquè el trencadís està sobre formigó i té una adherència normal”, mentre que el de les Arts “està sobre una superfície metàl·lica, que és el que genera els problemes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa