Diari La Veu del País Valencià
Tauroni a Blasco: “De situacions pitjors hem eixit”
RedactaVeu / Europa Press / València

Durant la vista, a instàncies del fiscal, la sala ha pogut escoltar dues de les converses i s’ha llegit la transcripció d’un missatge telefònic, comunicacions del juny de 2011, mes en el qual Blasco va ser cessat com a conseller.

“Tranquil·litat”;”sacrificis que ha de fer un per a aguantar el rotllo”; “l’important és resistir i aguantar el tipus”; confia que qualsevol canvi “no produïsca efectes no desitjats”, són algunes de les expressions usades, i li diu textualment: “En fi…ja saps que jo vull acabar en companyia teua d’alcalde de Nova York”, abans d’acomiadar-lo.

Preguntat pel fiscal per la raó per la qual tranquil·litza Tauroni, Blasco ha explicat que en eixa data estava ja cessat de funcions i l’havien telefonat “centenars” de persones, entre ells, responsables d’ONGs que tenien projectes en marxa interessant-se per la situació.

En relació amb el missatge, remès per Tauroni a Blasco el 21 del mateix mes, l’empresari li diu que de situacions “pitjors” han eixit i afig: “Coca-cola quan pugues”. Segons l’exconseller, es tracta d’una conversa normal quan algú acaba d’eixir d’un govern.

L’exconseller ha negat qualsevol relació “de confiança o d’amistat” amb l’empresari

Blasco s’ha pronunciat així durant l’interrogatori a què l’està sotmetent el fiscal per la primera peça del ‘Cas Blasco’, en la qual ha insistit que desconeixia “el tema dels pisos” de la Fundació Cyes: “ningú me’n va parlar mai a mi, ni el director ni el sotssecretari” sobre aquest extrem. Ha afegit que “mai” li van dir que “s’havien destinat els diners del projecte a la compra de pisos”.

L’exconseller ha negat qualsevol relació “de confiança o d’amistat” amb l’empresari i presumpte capitost del cas, Augusto César Tauroni, i ha assegurat que “mai” ha estat a sa casa ni tampoc ha menjat amb ell, malgrat el que manté el ministeri fiscal.

Blasco, en els primers minuts de l’interrogatori del fiscal, ha intentat aclarir la relació que ha mantingut amb Tauroni. Així, ha reiterat que no sap des de quan el coneix, ja que és fa “molts anys” perquè tots dos han nascut en la mateixa ciutat. Així, ha puntualitzat que en la seua declaració en instrucció va dir que el coneixia de tota la vida, però hui ha volgut matisar que el coneix personalment des de fa 12, 13 o 14 anys.

Blasco ha comentat que la primera vegada que van tenir una relació personal va ser quan ocupava el càrrec de conseller de Benestar Social, ja que se li havia adjudicat un concurs. “Ací vaig arribar a parlar una o dues vegades per motius de treball, res més”. La relació es va incrementar en la Conselleria de Solidaritat, “quan van començar a aparéixer informacions sobre organitzacions no governamentals -octubre de 2010-. Jo li telefonava i ell també s’interessava per les informacions que apareixien en premsa”.

Mònica Oltra (Compromís), denuncia la corrupció en Cooperació Internacional del PP i Rafael Blasco li diu pocavergonya.

Ple de Les Corts, 21-10-2010.

Blasco contestarà a totes les parts, excepte a la Generalitat

L’exconseller ha anunciat aquest dijous que contestarà a totes les preguntes que li formulen les parts excepte a les que li faça l’Advocacia de la Generalitat. Blasco, que s’ha assegut en l’estrada sobre les 10.00 hores, ha indicat abans de començar a declarar, que “en coherència” amb allò exposat en les qüestions prèvies -en les quals les defenses acusen a la Generalitat d’actuar amb un “doble joc” per haver començat defensant i posteriorment acusant els processats- no contestarà a l’Advocacia de la Generalitat, de la qual va formar part com a conseller i que li reclama onze anys de presó.

El TSJ valencià prorroga la presó per al presumpte capitost de la trama per dos anys més

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) ha acordat prorrogar la presó provisional a l’empresari i presumpte capitost de la trama del ‘Cas Blasco’, Augusto César Tauroni, per un termini màxim de dos anys, segons ha informat el tribunal valencià. El tribunal ha adoptat aquesta mesura després que aquest dimecres se celebrara una compareixença de presó, a instàncies del ministeri fiscal, per a estudiar la possible pròrroga de presó de l’expresident de la Fundació Hemisferi.

Comparteix

Icona de pantalla completa