Diari La Veu del País Valencià
L’Hospital Marina Salud té previst el tancament de 37 habitacions
RedactaVeu / Dénia

El regidor i portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, reclama a l’equip de Govern de Dénia, format per PP i CU, a intervindre davant el govern de la Generalitat Valenciana per tal que no permeta el tancament de 37 habitacions a l’Hospital comarcal, que gestiona l’empresa Marina Salud. “Cal que l’equip de Govern de la capital de la comarca encapçale les queixes dels ciutadans i dels sindicats que defenen una millora de la sanitat, l’Ajuntament de Dénia no es pot quedar de braços creuats davant aquestes retallades que van en detriment del benestar de la ciutadania”, ha explicat Josep Crespo.

Després de conéixer la notícia del tancament d’una unitat sencera de les dos existents de Medicina Interna a l’Hospital Marina Salud, Compromís per Dénia només pot lamentar aquesta retallada que afectarà de manera “molt greu” la qualitat de vida de la població de Dénia i de la comarca. Les conseqüències seran molt pitjors del que es pensa ja que, tal i com han alertat els sindicats, el temps d’espera serà molt major i, a més a més, afectarà també en el rendiment dels treballadors, i finalment posarà en perill la vida dels pacients.

“No sé en què estan pensant exactament els polítics que permeten aquesta barbaritat, les retallades en sanitat afecten greument l’estat de benestar i la Generalitat i l’Ajuntament de Dénia no haurien de permetre que l’empresa que gestiona la sanitat de la comarca pose per davant els beneficis econòmics als personals”, ha declarat el regidor de Compromís.

L’objectiu de Marina Salud, tal i com expliquen els sindicats i corrobora Compromís per Dénia, és estalviar en les contractacions i obtindre encara més beneficis econòmics a final d’any. Per al regidor Crespo, aquesta raó seria un clar motiu perquè l’equip de Govern de Dénia intervinguera davant la Conselleria de Sanitat i treballara per defensar els drets dels ciutadans de Dénia. “És lamentable que s’estiga jugant d’aquesta manera amb la salut de les persones, i que els màxims responsables de la nostra ciutat ho permeten”, ha expressat Crespo.

EU reclama explicacions a Llombart sobre el tancament d’habitacions a l’Hospital de Dénia

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, ha qualificat la mesura “d’inacceptable”. “Aquest tancament d’habitacions en l’unitat de Medicina Interna de l’Hospital de Dénia, és una mesura més de Marina Salud per reduir costos i per tant augmentar ingressos de l’empresa. La situació és insostenible per als pacients i exigim respostes immediates del conseller”.

Albiol subratlla que els afectats pel tancament d’aquestes habitacions i per tant la reducció de llits hospitalaris, “veuran com augmenten els temps d’espera per a ingressar. Un vegada més s’està prioritzant en la Marina el criteri econòmic per sobre del criteri mèdic. Gestionar així la sanitat resulta una temeritat”, critica.

Esquerra Unida reclama respostes del conseller Llombart al respecte. “El comissionat és el representant de la Conselleria en el Departament de salut de Dénia, i denunciem que aquest comissionat no està vetllant per l’interés general”.

Comparteix

Icona de pantalla completa