Diari La Veu del País Valencià
FAPA denuncia davant el Parlament Europeu els barracons escolars
Europa Press / València

Així ho ha anunciat la presidenta del col·lectiu, Eva Grimaltos, que ha explicat que aquesta iniciativa s’emmarca en “totes les accions extrajudicials i judicials que des dels serveis jurídics de FAPA-València s’estan duent a terme des de fa uns mesos”.

“D’aquesta manera totes les associacions de pares d’alumnes amb deficiències d’infraestructures estan posant-se en contacte amb la Federació per a reclamar i poder aconseguir la renovació o reforma del seu centre públic”, agrega el col·lectiu.

“Davant la inactivitat i falta de resposta de l’Administració pública, la Federació facilita als pares i mares la possibilitat d’interposar un recurs contenciós administratiu conjunt amb les associacions que vulguen formar part d’aquest procés”.

Quant a les vies extrajudicials, afig FAPA, que ja han començat algunes AMPA, el servei jurídic posa a la disposició d’aquestes associacions models d’instàncies dirigides al síndic de Greuges, Defensor del Poble i al Banc Europeu d’Inversions, per a aquells que estiguen en el pla CreaEscola de construcció de centres.

Un pas més

“Ara la Federació fa un pas més perquè els pares i mares necessitem esgotar totes les vies per a denunciar, ja que no sabem on estan els diners i arribarem on faça falta”, afirma Grimaltos, que destaca que la denúncia al Parlament Europeu és “imminent”.

Quant als centres que falten per construir, actualment l’agrupació està fent el treball de selecció d’aquells que apareixen en el llistat del CreaEscola de la Conselleria d’Educació -que les seues AMPA estan federades en Fapa-València- i que ja haurien de ser una realitat amb els diners del Banc Europeu d’Inversions”. Fins al moment, la Federació afirma que 32 d’ells no estan construïts, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa