Els veïns d’Ontinyent podran triar les inversions prioritàries per a 2014

El Procés de Priorització tindrà 6 fases que culminaran amb les votacions del 10 al 14 de febrer dels projectes elegits pel Consell de Ciutat
9 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

“Compartirem amb la ciutadania una decisió molt important, perquè pensem que els veïns han de ser copartícips de l’acció de govern”. Amb aquestes paraules, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, animava la ciutadania a involucrar-se en el ‘Procés de Priorització d’Inversions’ que arrancava ahir i que permetrà als veïns triar quines inversions i en quin ordre s’han d’executar en 2014.

El primer edil presentava ahir, juntament amb el regidor d’Hisenda, Josep Francés, i el de Política Social, Manuel Ruiz, el calendari de les 6 fases d’aquest procés, que acabaran en la setmana del 10 al 14 de febrer amb les votacions de major prioritat per als veïns. Jorge Rodríguez assenyalava que “no ens consten precedents a cap lloc d’Espanya d’una iniciativa així i esperem que siga un èxit, perquè quantes més veus escoltem, més es pareixerà l’acció de govern a allò que els ciutadans desitgen”, apuntava.

D’aquesta manera, i tal com explicava el regidor de Política Social, el procés s’inicia aquesta setmana amb la informació del procés a la ciutadania i les associacions, a través de la premsa i directament als consells sectorials. “Volem que siga un procés obert a tots, perquè la ciutadania ha de veure que la democràcia no es sols votar cada 4 anys i que els polítics els volem acostar les institucions”, assenyalava Manuel Ruiz.

Acte seguit, del 13 al 19, els ciutadans i ciutadanes poden fer arribar les seues propostes mitjançant el correu electrònic ontinyentproposa@gmail.com o al Registre General de l’Ajuntament. Posteriorment, les propostes seran avaluades i taxades per l’Oficina Tècnica del 20 al 24 de gener, i el 27 de gener tindrà lloc una convocatòria del Consell de Ciutat on es determinaran quins projectes s’afegeixen als 5 plantejats per l’Ajuntament: l’adequació dels vestuaris del poliesportiu; la recuperació del pati posterior a l'EPA Sant Carles; l’adequació d’un edifici municipal per a habitatge social; l’ampliació del Centre Cívic del barri del Llombo; o la creació d’un punt d’InfoPolicia al parc del Mestre Ferrero.

"Tots són projectes importants”

El regidor d’Hisenda que posava de relleu el caràcter “històric” d’aquest procés, destacava que “tots són projectes importants” i que a ells es poden afegir per part dels ciutadans altres que siguen de competència municipal i tinguen cabuda a la partida de 350.000 euros contemplada als pressupostos de 2014 (el que equival a més del 15% de l’apartat d’inversions).

Una volta seleccionats els projectes a votar, tindrà lloc del 28 de gener al 7 de febrer una campanya informativa sobre el procés, els projectes que es votaran i els llocs on es podrà fer; i finalment, del 10 al 14 de febrer, es podrà votar al Teatre Echegaray, el Centre Cívic del Llombo, l’EPA Sant Carles, el Punt de Lectura de Sant Rafel, la Biblioteca de Sant Josep, l’Ajuntament, i també a través d’un sistema habilitat via internet.  

next