Diari La Veu del País Valencià
El Museu Soler Blasco de Xàbia tanca l’any amb més de 20.000 visitants
RedactaVeu / Xàbia.

Més de 20.000 persones han passat aquest 2013 pel Museu Soler Blasco de Xàbia. En concret, són 20.789 les visites que reflecteix el balanç anual d’aquesta sala municipal que conjumina material arqueològic i etnogràfic, a més d’acollir exposicions temàtiques puntuals. Dels registres, 5.295 són de visitants estrangers (que disposen de la informació dels continguts de les sales gràcies a les traduccions realitzades per l’associació Amics del Museu) i altres 1.575 són dels escolars que participen en les visites pedagògiques durant el curs. Per mesos, els més concorreguts són agost, març i maig.

El Museu Soler Blasco es confirma com un dels principals recursos turístics del Centre Històric, i l’increment de les seues visites plasma la recuperació d’aquest nucli urbà. Després d’uns anys en els quals les visites havien caigut pràcticament a la meitat (dels 20.964 anotacions de 2002 es va passar a 15.822 en 2003), en 2011 es va tornar a duplicar el nombre de visites, arribant a les 21.804, el major nombre des que es comptabilitzen. Aquesta recuperació s’ha mantingut en els últims tres anys, en els quals ja no s’ha baixat dels 20.000 visitants.

El Museu Soler Blasco se situa en el centre històric, en un dels edificis més rellevants de la vila també conegut com la casa-palau d’Antoni Banyuls

En 2008 es van ampliar i modernitzar les instal·lacions museístiques i es van afegir dues noves sales d’exposició i una de conferències.

Comparteix

Icona de pantalla completa