Diari La Veu del País Valencià
Tirado: “El cas Blasco és la baixesa moral de robar als més pobres”
RedactaVeu / València

La diputada socialista en Les Corts, Clara Tirado, ha assegurat que el judici del Cas Cooperació que està jutjant a l’exconseller, Rafael Blasco, és el “gran cas de corrupció de la Comunitat Valenciana no solament per l’import econòmic sinó per la baixesa moral i ètica que significa robar als més pobres”.

Així, ha recordat que “la peça que s’està jutjant correspon als prop de dos milions d’euros que havien d’anar destinats a pal·liar la fam i la set a Nicaragua amb la construcció d’uns pous i finalment solament van arribar 43.000 euros perquè la major part dels diners es va destinar a comprar quatre immobles a València per a la seu de la Fundació Cyes.

Tirado ha assenyalat que és un dia “per a defensar els interessos de la cooperació valenciana i exigir responsabilitats i respostes a aquells que presumptament van robar en nom de la solidaritat valenciana i es van servir de la cooperació en benefici propi, dels seus amics i del PP”.

D’esta manera, ha reiterat que este matí Blasco “ha de donar resposta a tot el que no va explicar en Les Corts, ha de dir on estan els diners de la cooperació valenciana que van ser saquejats, quina és la relació íntima amb Tauroni i amb la resta de testaferros de la trama i, sobretot, quin ha sigut el seu paper com a principal actor, director i ideòleg d’esta xarxa que ha saquejat els fons de la cooperació”.

En este sentit, Tirado ha lamentat que durant tot este temps Blasco “no ha donat explicacions en el parlament valencià” perquè ha comptat amb “la complicitat i l’empara” del PP. De fet, ha recordat que “de moment ni Fabra ni el president de les Corts, Juan Cotino, s’han atrevit a demanar-li a Blasco que deixe el seu escó per a poder netejar la imatge que està donant en esta institució valenciana”.

Per a Tirado, “és l’hora que Blasco es deixe d’estratagemes judicials, ha de deixar d’actuar com un mafiós, el que ha de fer és buscar els documents que proven com es van robar els diners als més pobres; ha de deixar d’assetjar i amenaçar a periodistes i diputades perquè el que ha de fer és contestar a totes i cadascuna de les preguntes de la Fiscalia i de les acusacions particulars”.

“Ha de deixar d’actuar com un presumpte corrupte i començar a actuar com el que és, un processament per greus delictes de corrupció”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa