Els principals treballs de l’arqueologia a les últimes dècades, a Ontinyent

La mostra ‘Visions del passat pensant en el futur’ dóna detalls al MAOVA sobre 22 actuacions del Departament d’Arqueologia de la Universitat de València
12 gener 2014 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i La Vall d’Albaida (MAOVA) acull una exposició que repassa els principals treballs de l’arqueologia valenciana a les últimes dècades. ‘Visions del passat pensant en el futur’ és el títol d’una mostra organitzada per la Fundació Campus Ontinyent i el Vicerectorat de Participació Territorial, a la qual es donen detalls sobre 22 actuacions del Departament d’Arqueologia de la UV i s’aborden algunes de les principals preguntes que es fan els arqueòlegs actualment.

L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, que inaugurava l’exposició juntament al Vicerrector de Participació Territorial, Jorge Hermosilla, i la Directora del Màster Universitari en Arqueologia de la Facultat de Geografia i Història, Elena Grau, es mostrava “orgullós de què la ciutat tinga un campus que a més d’estar creixent en titulacions, puga aportar valor afegit a la ciutat en forma d’activitats complementàries com les que impulsem des de la Fundació Campus Ontinyent, dins les quals hi ha exposicions com aquesta, que posa a l’abast de la població coneixements que no es podrien mostrar sense la Universitat”.

L’arqueologia marina al mediterrani, el campament neandertal de l’abric de la Quebrada a Xelva, la Mola d’Agres o l’arqueologia iberoromana d’Arse-Saguntum són alguns dels treballs que s’expliquen a aquests panells, als quals també es parla d’altres estudis de detall sobre aspectes com els pigments en l’art prehistòric, els intercanvis o el menjar a la prehistòria. Elena Grau destacava que l’exposició “és una forma de, ara que l’Administració no inverteix en excavacions, mostrar que hi ha coses que seguim fent i que són importants per conéixer millor el nostre patrimoni, perquè ens ajudarà a salvaguardar-lo i fer-lo respectar”.

El Vicerrector de Participació Territorial, per la seua banda, posava de relleu la importància d’actuacions com aquesta “per acostar a la societat la tasca que fa la Universitat de València, i que la ciutadania conega treballs com aquests que són molt interessants per als valencians”. Jorge Hermosilla destacava “el creixement any rere any” del Campus d’Ontinyent i agraïa “el recolzament costant que té la Universitat de València per part de l’Ajuntament d’Ontinyent”. ‘Visions del passat pensant en el futur’ es pot visitar al MAOVA fins a l'1 de febrer, de dimarts a dissabte de 18 a 21 hores.
next