Diari La Veu del País Valencià
L’Associació d’Editors del País Valencià manifesta el seu condol per la mort de Castellet

ACN / València.

L’associació d’editors del País Valencià (AEPV) ha manifestat aquest divendres el seu condol per la pèrdua de l’escriptor crític, editor, president del Grup 62 i fundador i primer president de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Josep Maria Castellet, mort dijous a l’edat de 87 anys.

A través d’un comunicat l’AEPV ha traslladat el condol del sector editorial valencià per la seua pèrdua, “acompanyant la seua família i amics en aquests moments tan tristos”. En la seua faceta de crític, Josep Maria Castellet va formar part del jurat del primer Premi Ausiàs March de poesia de Gandia (Safor) l’any 1959, que va premiar Pere Quart i José Agustín Goytisolo.

Anys més tard, l’any 1987, Josep Maria Castellet va ser premiat amb el Premi Joanot Martorell, també a Gandia, per la seua obra ‘Els escenaris de la memòria’. 



Nascut a Barcelona, llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona, i també en Dret, Castellet va dedicar la seua vida a la cultura catalana i estatal, com a escriptor i assagista però també d’editor. De fet, bona part de la seua trajectòria la va desenvolupar dins el Grup 62, on va exercir de Conseller i President a partir del 2000.

Castellet ha rebut nombrosos reconeixements com la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. També va ser Premi Nacional de Cultura per la Generalitat el 2009, i pel Ministeri de Cultura el 2010.

Comparteix

Icona de pantalla completa