Diari La Veu del País Valencià
Finestrat organitza una setmana d’actes pel Dia Internacional de la Dona
Des de l’Ajuntament de Finestrat s’ha organitzat un complet programa d’actes per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el pròxim 8 de març. El propi dimecres, dia 8, tindrà lloc en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura, a les 18:00 hores, la presentació del llibre “Alguna cosa semblant a la il·lusió” de l’autora Inma Castellote. Nascuda a Madrid el 1941, aquesta escriptora va iniciar la seua formació en els primers tallers literaris de Clara Obligat, apareixent el seu primer poemari en 1984 sota el títol “Vent de l’oblit primerenc”. Els seus contes han sigut publicats en diverses antologies, entre elles, “Quina mala sort tinc amb els homes”, “Contes per a llegir en el metro” o “Jonás i les paraules difícils” entre altres publicacions. En l’actualitat, coordina cursos d’escriptura creativa i lectura en fòrums literaris com el que se celebra cada mes en el Museu de Finestrat, promogut des del club de lectura “La Finestra màgica”. Després de la presentació d’aquest llibre, hi haurà un berenar per a tots els assistents a càrrec de la Associació de Dons de Finestrat.

Aquesta mateixa associació ha organitzat per al dia 9, a les 18:00 hores, un taller gratuït de “Memòria i Estimulació”, en la seua seu, situada en el carrer Nou. En aquesta activitat, ensenyaran “una sèrie d’exercicis i jocs mentals per a entrenar el cervell i mantenir-ho sempre jove”, va explicar l’edil de la Dona, Amelia Mayor.

Els actes continuaran el divendres, dia 10, amb una excursió a la Trobada Comarcal de Dones que se celebrarà a Callosa d’en Sarrià. Per un preu de 7€, les participants gaudiran d’una visita als Fonts de l’Algar i a l’entorn natural que envolta aquest paratge. Posteriorment, podran degustar un berenar en el restaurant Don Joan i delectar-se amb una actuació musical a càrrec de la Colla l’Algar i el Grup de Danses La Faltriquera.

L’acte estavella de la Setmana de la Dóna de Finestrat arribarà el dissabte, dia 11, amb un menjar de convivència per a totes les dones de la localitat, organitzada per la Comissió de Festes “La Saragata” en col·laboració amb la Regidoria de la Dona. Aquest menjar tindrà lloc en la Sala Jove, a partir de les 14:00 hores i es podrà formalitzar la inscripció en el banc Sabadell mitjançant l’abonament dels 20€ que costa el menú. El diumenge, dia 12, es clausurarà aquesta setmana dedicada a la Dona amb l’obra de teatre “I no obstant això, et vull”, que tindrà lloc en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura municipal, a les 18:30 hores.

L’edil, Amelia Mayor, va convidar veïns i veïnes a participar en aquests actes “en els quals pretenem commemorar el Dia Internacional de la Dona i reivindicar la importància del paper que juguen les dones en la societat actual”. La regidora va voler també agrair la labor de la Associació de Dons i la Comissió de Festes per la seua implicació en la confecció d’aquest programa d’actes.

Comparteix

Icona de pantalla completa