Diari La Veu del País Valencià
L’Alcalde sol·licita solucionar les inundacions en la casa del Finestrat
L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va mantenir dijous passat a València una reunió amb el Director General d’Ordenació del Territori, José Luis Ferrando Calataiud, de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració, en la qual li va fer arribar una proposta tècnica del consistori per a solucionar el problema del barranc de la Cala. En el transcurs d’aquesta trobada la primera autoritat local va transmetre que “més que finançament autonòmic, la qual cosa demanem de manera urgent és donar validesa al projecte tècnic que hem presentat des de l’Ajuntament doncs estem convençuts que és l’opció més adequada, viable econòmicament, i que més llum aportarà al problema”. En aquest sentit, l’alcalde va aprofitar la reunió per a fer veure la gravetat de la situació i la urgència de trobar solucions. “Per açò, desitgem coordinació i col·laboració conjunta entre totes les administracions, Generalitat, Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Ajuntament, per a aprovar de manera immediata un projecte que faça possible l’execució de l’obra”.

Quant al tema del finançament, Juan Francisco Pérez va afirmar que “és necessari demanar ajuda a la Generalitat Valenciana perquè al barranc de la Cala no solament arriben aigües pluvials de Finestrat. També aboquen pluvials d’altres localitats veïnes. Per tant, és una problemàtica supramunicipal que requereix la intervenció d’administracions superiors”.

Finalment, l’alcalde va agrair la voluntat dels portaveus dels tres grups polítics amb representació en l’Ajuntament de Finestrat, PP, PSPV-PSOE i SSPF per acceptar la seua invitació a participar en aquesta trobada. “No és una qüestió política. Es tracta de fer front comú per a solucionar un problema greu de Finestrat. I vaig a mantenir aquest compromís que m’acompanyen sempre que tinguem reunions per a avançar en aquest projecte. Per tant, vull agrair públicament el seu suport”, va afirmar.

La pròxima cita d’aquest calendari serà amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. “Volem exposar-los aquest projecte perquè també ho facen seu. I així puguem avançar les tres administracions, de manera conjunta i seguint el mateix guió per a acabar, com més prompte millor, amb les inundacions en la Cala de Finestrat”, va concloure l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa