Diari La Veu del País Valencià
Finestrat com a destí per a passar les vacances de Setmana Santa
A Finestrat està tot a punt per a rebre als turistes en aquesta temporada turística de Setmana Santa que arranca hui mateix amb l’arribada de visitants de regions que comencen ja les seues vacances. La gran diversitat de propostes culturals, gastronòmiques, esportives i d’oci fan de Finestrat una de les destinacions més triades en la Costa Blanca.

De fet, “pocs municipis poden dir que en 5 quilòmetres de distància tenen platja i un dels cims més emblemàtics de la Comunitat Valenciana, el Puig Campana”, va assenyalar l’alcalde i titular de l’àrea de Turisme, Juan Francisco Pérez. “I enmig de tot açò, un pintoresc casc històric que ofereix una imatge impressionant de les cases penjants sobre la Penya. Tot convida a passejar en Setmana Santa per Finestrat, bé per la riba del mar, bé pels carrers del casc històric o per les nombroses rutes de senderisme que es poden realitzar entorn del Puig Campana.”

A tots aquests encants del municipi cal sumar la seua magnífica gastronomia, amb experts professionals de la restauració tant en primera línia de platja com a l’interior; les possibilitats de turisme de salut, bellesa, relax; la presència del major boulevard comercial de tota la comarca amb més de 400 empreses; i l’aposta pel turisme esportiu amb camps de golf, o competicions de primer nivell en l’àmbit de la muntanya com el Desafiament Lurbel Aitana, el Quilòmetre Vertical Puig Campana o la Costa Blanca Bike Race, en la qual es donen cita els millors mountainbikers del món.

Finestrat representa una destinació única i singular que combina a la perfecció el mar i la muntanya. La seua Cala és una coqueta i encantadora platja amb 270 metres de longitud des de la zona coneguda com la “Barreta” fins al famós “Sorigueret”. La qualitat de les seues aigües i la fina arena fan possible la pràctica de tot tipus d’esports aquàtics i de platja com el surf o el voley platja. “Una altra de les característiques que accentuen els encants d’aquesta platja és la neteja, la seguretat, la zona accessible per a persones amb mobilitat reduïda que habilitem per al bany en Setmana Santa i estiu i, com no, el parc infantil de l’arena amb tendals que donen ombra, pensant en el gaudi i la comoditat dels més xicotets”, va afegir la primera autoritat local. Hotels, restaurants, cafeteries i locals comercials envolten aquesta zona perquè visitants i turistes puguen amenitzar la seua estada a peu de platja.

A mig camí entre la Cala i el casc històric es troba el boulevard comercial de Finestrat, amb més de 400 empreses, signatures de renom nacional i internacional i un centre comercial que ofereix als usuaris nombroses possibilitats d’oci. I a 5 quilòmetres de la Cala, Finestrat compta amb un altre dels seus grans atractius turístics com és el seu casc històric. Les cases penjants sobre la Penya, els seus sinuosos carrers d’origen morisc, el mirador o l’Ermita situada en el punt més alt del Castell, conformen un casc antic que convida al delit de veïns i turistes. L’alcalde va informar que “des de la Regidoria de Turisme hem llançat unes visites guiades pel nostre casc històric perquè les famílies puguen conèixer-ho d’una forma lúdica i diferent seguint la ruta de panells “Descobreix Finestrat”. Aquesta ruta està composta per un total de 14 panells informatius, 32 senyals de localització i 22 jocs i endevinalles per al gaudi dels més xicotets de la casa. “A més, els visitants compten amb pàrquing municipal on poden estacionar els seus vehicles de forma gratuïta i tenen a la seua disposició una àmplia varietat de bars i restaurants on podran degustar el sabor de la gastronomia més autòctona de Finestrat”, va assenyalar Pérez.

Per als amants de la muntanya i el senderisme estan els 1410 metres d’altitud que encastellen el cim del Puig Campana. Coneguda per alguns com la catedral del trail per campionats com el Quilòmetre Vertical o el Desafiament Lurbel, aquesta mítica muntanya s’ha convertit en punt de referència de milers de senderistes i escaladors que sucumbeixen als encants del seu cim. “Existeixen dues rutes de pujada homologades, va explicar el primer edil, la PR-CV 289 que permet la volta des del costat Oest fins a l’Est. I per als quals s’atreveixen a desafiar el cim tenim la ruta PR-CV 289.1. Sens dubte, el Puig Campana s’ha convertit en l’orgull de tots els finestratins per la seua indubtable bellesa i per l’entorn natural únic en el qual es troba”.

En Setmana Santa també es presenta l’ocasió idònia per a gaudir d’una jornada a l’aire lliure en l’àrea recreativa de la Font del Vaig moldre, recentment remodelada. “Allí els visitants tenen a la seua disposició un punt d’informació turística, panells amb les rutes de senderisme i una zona de barbacoes, taules i bancs envoltada de frondoses pinedes per a passar el dia en plena naturalesa“. En definitiva, va indicar l’alcalde, oferim un ampli ventall de possibilitats turístiques, esportives, culturals i d’oci per al delit de tot aquell que vulga passar unes vacances de somni. La nostra Cala, bulevard comercial, casc històric, Puig Campana, Font del Vaig moldre, el Museu etnològic i arqueològic o la nostra gastronomia són tan sols alguns dels motius que oferim al visitant per a venir a Finestrat en aquestes festes de Setmana Santa”.

Actes litúrgics Setmana Santa

Dimecres 23 de març: Salpassa, 17:00 h. Església Sant Bartolomé
Dijous sant, 24 de març. Ofici i missa cantada per la *Agrupació Coral de Finestrat, 19:00 h. A continuació, hora santa. I Calvari, a les 23:55 hores.

Divendres Sant, 25 de març: L’Església romandrà oberta a partir de les 9:00 hores
• Oficie i Adoració de la Creu: 18:00 hores
• Processó del Sant Enterrament del Senyor: 21:00 hores
Dissabte Sant, 26 de març, Vigília Pascual. 23:45 hores
Domingo de Pasqua de Resurrecció, 27 de març, Aurora santa, 6:00 hores.
• Processó de la Trobada i Missa: 12:00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa