Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes del CEIP Balcó de Finestrat participen en el Dia de l’Arbre 
Els alumnes d’Infantil i Primària del CEIP Balcó de Finestrat van participar en el matí d’ahir en la reforestació de diferents zones verdes annexes al centre escolar, per a celebrar el Dia l’Arbre. L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, el regidor de Medi ambient, Tomás Sellés, i la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, van acompanyar als xicotets en les tasques de plantació i van valorar de forma positiva aquesta iniciativa “ja que aquest tipus de pràctiques serveixen per a conscienciar als nostres xiquets des d’edats molt primerenques i a traslladar-los el respecte i la cura per la naturalesa”, va indicar Viudes. Per a avui s’havia previst que realitzaren la mateixa activitat els alumnes del CEIP Puig Campana, “però la previsió metereológica ens ha obligat a posposar la plantació per a un altre dia”, va afirmar l’edil.

Els xicotets van plantar un centenar d’exemplars entre els quals es troben diferents espècies com el llentiscle, el xiprer de Cartagena, el pi, espart i l’arbre de la plutja. Les brigades dels Serveis Tècnics municipals han realitzat diferents tasques per a condicionar la zona com l’esbrosse i l’apilament de la terra vegetal, clots per a facilitar el plantat i la col·locació de sistema de reg per degoteig.

Com a labor prèvia de conscienciació, la setmana passada des de la Regidoria de Medi ambient van repartir en els centres educatius 400 fullets informatius, expedits per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient, en els quals es detalla una sèrie d’instruccions per a guiar als escolars en aquestes tasques de reforestació. Durant l’activitat, el tècnic de Medi ambient va explicar als alumnes algunes de les recomanacions que inclouen aquests fullets com la correcta elecció de l’espècie a plantar, la manipulació de la planta, la realització del clot, la protecció de l’arbre o el reg. “En definitiva han sigut unes jornades que han servit als xicotets per a adquirir un compromís de responsabilitat amb la naturalesa i, alhora, un sentiment d’unió cap a l’entorn més pròxim que els envolta”, va finalitzar l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa