Diari La Veu del País Valencià
Finestrat inicia una campanya per la recollida d’excrements canins
Des de l’Ajuntament de Finestrat segueixen avançant amb el Pla de Xoc dirigit a prevenir i conscienciar a la població sobre la responsabilitat de tenir animals i, sobretot, mantenir els carrers nets d’excrements. Entre les accions realitzades, els agents de la Policia Local han acudit als centres educatius per a impartir xarrades als més xicotets.

Aquestes xarrades s’han celebrat en l’Escola Infantil Municipal (EMUFI) on els menors de 3 anys van atendre les explicacions sobre la importància d’arreplegar els excrements de les mascotes. Els agents també han impartit aquestes xarrades en el CEIP Puig Campana. Allí l’alumnat va ser informat sobre aquestes mateixes qüestions, a més d’altres obligacions derivades de tenir animals com no portar-los solts, identificar-los amb el microxip, portar-los al veterinari, vacunar-los i procurar-los totes aquelles cures higiènic-sanitaris que mereix un animal.

El pla de xoc inclou el repartiment en mà a totes les persones que passegen amb les seues mascotes d’un decàleg titulat “10 raons per un Finestrat més net i respectuós amb els animals domèstics”. Aquest fullet, editat en tres idiomes (castellà, valencià i anglès) ja ha sigut repartit entre els residents d’altres nacionalitats que van assistir a les trobades amb l’alcalde (Ron Meeting) i també entre les associacions veïnals de la Cala “Considerem important conscienciar a tota la població sobre les responsabilitats derivades de tenir un animal.

I creiem que cal fer-ho des d’edats ben primerenques doncs no es tracta d’un mer regal de nadal o d’aniversari, va assenyalar el regidor de Seguretat, David Alarcón. És un animal que hem de respectar, cuidar i educar per a viure en harmonia en el si de la pròpia família i també amb la resta de la comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa