Diari La Veu del País Valencià
L’escola infantil municipal de Finestrat obre el termini de matrícula
La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Finestrat obri el termini d’inscripció per a matricular als xiquets/as en l’Escola Infantil Municipal (EMUFI). Per tant, els pares amb xiquets/as d’edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys d’edat podran sol·licitar la matrícula de l’1 al 20 d’abril, en el Registre General de l’Ajuntament, en horari de matí. L’edil de l’àrea, María Dolores Viudes, va informar de la importància d’aquest servei municipal ja que “reporta nombrosos beneficis a les famílies com la conciliació de la vida familiar amb la laboral i la introducció dels xicotets en el sistema educatiu”.

La documentació obligatòria que hauran de presentar per a formalitzar la matrícula és el certificat d’empadronament de la unitat familiar, una fotocòpia compulsada del Llibre de Família, fotocòpia compulsada de la Targeta de la Seguretat Social del menor i una fotocòpia compulsada de la cartilla de vacunes. Així mateix, per a acreditar que el sol·licitant es troba al corrent de pagaments amb la Hisenda Local, s’haurà de presentar un certificat que expedirà la Tresoreria Municipal o bé els últims rebuts pagats de l’IBI, la taxa de brossa i la taxa del servei de proveïment de l’aigua.

L’EMUFI es troba en el carrer Serra Cortina, en ple casc urbà de la localitat i al costat del consultori mèdic de recent creació. Aquest edifici té una superfície de 250 m2, als quals cal afegir més de 140 m2 de pati exterior per a jocs. Disposa de sala de bressols, cuina i servei de menjador amb menús d’elaboració pròpia. “En aquests moments tenim tres unitats educatives de 0 a 1 any, d’1 a 2 anys i de 2 a 3 anys”, va informar l’edil, “encara que entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Educació estem gestionant aquesta distribució per a crear aules mixtes que ens permeten donar una major cobertura a la realitat educativa”.

Per a açò, operaris dels Serveis Tècnics municipals van realitzar una sèrie d’actuacions com l’ampliació de la condícia i l’adaptació del centre a les característiques exigides per la Conselleria. L’horari del centre escolar és de 9:00 a 12:00 i de 15:00 a 17:00 hores. L’escola també ofereix servei de menjador i de permanències, donant opció al fet que els pares porten als seus fills a les 7.30 hores i els arrepleguen a les 18:30 hores, si existira aqueixa demanda.

L’edil va posar l’accent en la importància de respectar els terminis d’inscripció establits “perquè tots els xiquets/as que aconseguisquen la seua plaça en l’EMUFI puguen beneficiar-se del bo infantil”.

Comparteix

Icona de pantalla completa