Diari La Veu del País Valencià
Finestrat celebra el Mercat Gastronòmic i Tradicional
Els carrers del casc històric de Finestrat s’han omplert avui de públic de la localitat i de tota la comarca amb motiu de la 1ª jornada de el “Mercat Gastronòmic i Tradicional”. Més de 50 llocs de productes naturals, ecològics, articles elaborats a mà i demostració d’antics oficis formen part d’aquest Mercat en el qual els plats estavella són la cuina tradicional, elaborada per l’Associació de Dones de Finestrat i l’ampli programa d’animació per a tota la família.

La jornada va començar amb un desdejuni popular i gratuït a força de bunyols i xocolata. La inauguració oficial va ser a càrrec del personatge Louis Li Grant, que va amenitzar el recorregut a tots els visitants, al costat de la música tradicional valenciana dels grups Sol Redó i Ball de Sant Vito. No va faltar el toc d’humor amb la presència de el “Xiquet Froilán” pels carrers del casc antic. Els més xicotets també van gaudir amb les titelles de “L’Àvia Pruna i l’Esquirol enxampa”, la granja-escola i el passeig en burrets. Conforme es va acostar l’hora de l’aperitiu, l’Associació de Dones de Finestrat va preparar, en directe i amb explicacions per part d’un speaker al públic, algunes de les receptes més populars de la cuina de Finestrat com la coca girà o la coneguda com a “paella del poble”. Tot açò es va poder degustar a preus populars. El component gastronòmic també ho va posar la Comissió de Festes amb la seua barra en Forn Baix.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, al costat de diversos edils de la corporació, va visitar el Mercat i va felicitar a totes les entitats col·laboradors per la seua implicació en l’esdeveniment: “A les Dones per donar a conèixer la nostra cuina més autèntica; a Vicente Atienza “Íbero”, per ajudar-nos en l’organització; a la Comissió de Festes per estar sempre ací; i a totes les persones que ens visiten perquè aquest Mercat representa una proposta comercial, turística i d’oci per a tota la família i estem encantats de donar a conèixer el nostre casc històric a través d’aquest tipus d’iniciatives”.

Demà continuarà el programa del Mercat afegint novetats com l’exhibició de tir i arrossegament que tindrà lloc en el Parc Font de Carré, a les 11:00 hores, i la muixaranga (torre humana) que s’alçarà en la Plaça del Poble sobre les 13:30 hores. En la Plaça de l’Ajuntament seguirà exposada al públic la recreació d’una antiga casa de *labranza que forma part de les col·leccions del Museu Etnològic i Arqueològic de Finestrat. El programa inclou, novament, l’espectacle de titelles, el taller de terrisseria per als més xicotets, les cercaviles musicals, actuacions còmiques i la possibilitat si es fes un retrat com els de principis del segle XX. Quant a la gastronomia, demà és el torn d’una altra recepta típica finestrense: “l’arròs amb fesols i naps”, també de la mà de les Dones de Finestrat.

Com va recordar l’alcalde, el párking municipal seguirà obert de manera gratuïta per a facilitar l’estacionament a tots els visitants.

El programa íntegre del Mercat es pot consultar al detall en la pàgina web municipal i en les pàgines institucionals de facebook i twitter, a més d’haver-se distribuït en paper per localitat i comarca.

PROGRAMA 2ª JORNADA-Diumenge 3 ABRIL
10:30 h: Obertura amb “El Dire” (Louis Almodorra)
11:00 h: Exhibició de tir i arrossegament. Parc La Font de Carré.
11:30 a 14:00 h: Taller infantil de terrisseria
11:30 a 14:00 h: Cercaviles amb música tradicional valenciana a càrrec del grup Sol Redó i Ball de Sant Vito.
12:30: Titelles per a xiquets/as: “Història de l’Àvia Pruna i l’Esquirol Enxampa”. Plaça del Poble.
13:00 h. Demostració i degustació de plats típics de la gastronomia local a càrrec de l’Associació de Dones de Finestrat.
13:30 h: Muixaranga. Plaça del Poble
14:00: Visita de el “Xiquet Froilán”
17:00 h. Actuació de “El Dire” (Louis Almodorra)
17:30 a 21:00 h: Cercaviles amb música tradicional valenciana a càrrec del grup Sol Redó i Ball de Sant Vito.
18:00 a 20:00 Taller infantil de terrisseria
18:30 h: Visita de el “Xiquet Froilán”
19:00 h. Titelles per a xiquets/as: “Història de l’Àvia Pruna i l’Esquirol Enxampa”. Plaça del *Poble.
20:00 h. La família Sangonera recorre Finestrat (espectacle humor)
20:30 h: Actuació de Louis Li Grand
21:00 h: Tancament del *Mercat

Comparteix

Icona de pantalla completa