Diari La Veu del País Valencià
Finestrat insta la Generalitat perquè evite les plagues de processionària
Des de l’Ajuntament de Finestrat han instat a la Generalitat Valenciana a intervenir per a evitar la proliferació de plagues com la processionària que afecta al pi. Així s’ha efectuat a través de diverses mocions del grup municipal popular aprovades en l’última sessió plenària. En concret, insten al govern valencià a adoptar de manera immediata les mesures d’urgència necessàries per a frenar aquesta plaga. I és que, en els últims mesos, a causa d’un hivern d’elevades temperatures i a l’escassetat de pluges, s’ha produït la proliferació d’aquesta eruga que, una vegada en el sòl, provoca urticàries i altres reaccions al·lèrgiques tant en persones com en animals. Les mocions també han anat dirigides a demanar ajudes per a combatre la propagació del *tomicus, un insecte perforador del tronc del pi que afecta a les conduccions internes de saba, afeblint-ho i provocant que finalment s’asseque.

Sobre aquest tema, l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, es va mostrar molt rotund. “Considerem que Finestrat és un municipi que requereix major atenció i protecció des del punt de vista mediambiental per part del Consell. De fet, la muntanya del Puig Campana és un dels paisatges protegits de la Comunitat Valenciana al costat de la muntanya Ponotx. No obstant açò, a dia d’avui, encara no coneixem al Director del parc. I açò ocorre quan el terme municipal de Finestrat ocupa fins al 70% de les dimensions d’aquest paisatge protegit.”

Una altra preocupació que va traslladar l’alcalde és l’eliminació d’una brigada d’empleats que fins a l’estiu passat operava a l’entorn del Puig Campana. “La Generalitat ha eliminat aquesta brigada. Els seus motius tindrà. Des de l’Ajuntament els desconeixem. El que succeeix amb açò és que, a dia d’avui, no existeix cap activitat de preservació i conservació del medi ambient en un dels paratges protegits més visitats de la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, l’alcalde va exigir mesures urgents “per raons de salut pública. Nosaltres, des de l’Ajuntament, hem intervingut per a evitar la propagació de la processionària en parcs, jardins i zones verdes municipals. I ho hem fet amb els nostres propis mitjans. Ara, instem a l’administració valenciana al fet que col·labore amb Finestrat doncs en matèria de medi ambient considerem que la nostra localitat es mereix un suport institucional molt major que el que ens està prestant la Generalitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa