Diari La Veu del País Valencià
La fibra òptica es desplega a Finestrat
La xarxa de fibra òptica comença a desplegar-se en la localitat de Finestrat. Així es va aprovar en l’última Junta de Govern Local, celebrada dilluns passat de manera oberta a la ciutadania i presidida per l’alcalde, Juan Francisco Pérez. La 1ª fase d’actuació començarà dilluns que ve, 11 d’abril, en el Boulevard comercial, concretament en el PP-25 (Avinguda País Valencià i carrers Elx, Alacant, Calp, Catral, Gandia, El Campello, Alfàs i Castelló). També es desenvoluparà aquesta infraestructura en el PP-26, que és la zona del Boulevard on es troba el Viver d’empreses i Emprenedors, és a dir, Avinguda Federico García Lorca, a més d’Enric Valor, Miguel Hernández i Rafael Alberti. Aquesta 1ª fase també té per objecte desplegar la fibra òptica en una de les àrees residencials amb major necessitat de millorar la cobertura telefònica i de xarxa Internet. Es tracta de la urbanització “Balconada de Finestrat” i els seus vials Granada, Oviedo, Madrid, Cadis, Torrijos, Sevilla, Jaén, Saragossa, Conca, Teruel, León, Gijón, Palencia, Àvila, Càceres, Barcelona, Segòvia i Toledo.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “avui és un dia important per a Finestrat perquè, per fi, podem anunciar que l’arribada de la fibra òptica és imminent. Anem a donar prioritat a la zona comercial per a dotar de les millors tecnologies a les empreses que allí estan treballant o a les quals estan valorant la seua instal·lació en la nostra localitat. També donarem prioritat a la urbanització Balconada de Finestrat on és fonamental millorar la connexió telefònica i d’Internet per a tots els veïns que allí resideixen i també millorar les comunicacions del centre educatiu d’Infantil i Primària que es troba en aquest residencial. La nostra intenció és *cablear amb fibra òptica tots els nuclis de població perquè qualsevol veí puga beneficiar-se d’aquesta tecnologia”.

Les xarxes per fibra òptica s’utilitzen cada vegada més gràcies als avantatges que ofereix quant a velocitat de transmissió de dades, la qual cosa es tradueix en una connexió a Internet més ràpida, major ample de banda o la possibilitat de connectar més equips simultàniament. Aquesta tecnologia també evita les interferències electromagnètiques, és a dir, problemes de baixada de la velocitat, corts de la connexió, encreuament de converses per telèfon, etc.

En total, la superfície d’actuació ascendeix a més de 12.000 metres distribuïts entre la zona residencial i l’àrea on es concentra el major nombre de superfícies comercials de Finestrat. Concretament en la Junta de Govern del passat dilluns es va acordar l’autorització a l’empresa Cloudwifi per a escometre la instal·lació de la fibra òptica fent ús de determinades canalitzacions subterrànies de xarxa d’enllumenat públic de titularitat municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa