Dilluns que ve se celebra una nova jornada de donació de sang en el consultori del casc històric de Finestrat. La Regidoria de Sanitat va a rifar entre els donants un menjar o sopar en el restaurant Puig Campana de la Cala.
Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que dilluns que ve, 2 de maig, se celebra una nova jornada de donació de sang en el consultori auxiliar Fernando Martínez, situat en el Carrer Serra Cortina, nº 5. L’horari d’atenció serà des de les 17:00 fins a les 20:30 hores. Des d’aquesta Regidoria volen premiar la fidelitat dels donants, per açò, “com a novetat en aquesta ocasió, volem agrair la col·laboració de tot aquell que venja a donar sang amb la rifa d’un menjar o sopar en el restaurant Puig Campana de la Cala de Finestrat”.
Des de juliol de l’any passat el consultori del casc històric rep la unitat mòbil del centre de transfusions de la Conselleria de Sanitat per a facilitar la donació de sang a totes aquelles persones que volen contribuir amb aquest gest tan solidari. Algunes de les principals recomanacions que han de tenir en compte els donants són tenir entre 18 i 65 anys d’edat, disposar d’un pes mínim de 50 quilos, no practicar cap activitat esportiva abans de la donació i procurar prendre líquids durant el dia. El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana recomana que les dones donen sang un màxim de tres vegades a l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant un interval de dos mesos entre donació i donació.
L’edil va voler agrair la col·laboració del restaurant Puig Campana per l’aportació del seu granit d’arena en aquesta iniciativa i va informar sobre la importància d’acudir a donar “és vital que la ciutadania es consciencie de la importància de donar sang, ja que aquest gest tan altruista pot servir per a millorar la qualitat de vida d’altres persones i fins i tot salvar la vida de nombroses persones. A més donar sang no suposa risc algun per al donant si reuneix les condicions exigides, ja que en tot moment es troba sota supervisió mèdica qualificada i amb atenció continuada durant el procés per personal d’infermeria”, va finalitzar Curtis.

Comparteix

Icona de pantalla completa