Diari La Veu del País Valencià
Finestrat celebra la 7a Mesa de Violència de Gènere
L’Ajuntament de Finestrat va celebrar ahir, 25 de maig, de matí una nova taula de Coordinació Policial en matèria de Violència de Gènere i Domèstica. A aquesta setena trobada que té lloc cada any va assistir l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, el regidor de Seguretat ciutadana, David Alarcón, la regidora de Serveis Socials, María Llorca, els representants de la Policia Local, Guàrdia Civil i Serveis Socials del municipi i la responsable de la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació del Govern a Alacant, Purificació Algaba.

En aquesta reunió es va exposar sobre la taula la situació dels casos en els quals existeix ordre de protecció en vigor. I a Finestrat, actualment, la mitjana anual oscil·la entre 6 i 8 casos. En aquest sentit van avaluar les actuacions realitzades durant tot el passat any com entrevistes amb les víctimes, tant en domicili com a telefòniques o en dependències policials; acompanyament als jutjats o diverses gestions i notificacions per al seu seguiment i protecció.

Els membres de la Mesa també van abordar aspectes relacionats amb la coordinació entre tots els departaments implicats, des de l’àmbit de Seguretat Ciutadana i també des dels Serveis Socials municipals. “Sobre aquest tema, va apuntar l’edil de Seguretat, David Alarcón, hem insistit en la importància de la prevenció i la formació de tots els estaments implicats per a eradicar aquesta horrible xacra. Per açò, hem valorat de manera tan positiva la continuïtat d’algunes accions com les classes d’igualtat que han impartit agents de la Policia Local en els centres educatius de Finestrat per a començar a conscienciar en aquest àmbit des d’edats ben primerenques”.

En la coordinació per a protegir a les víctimes també és molt important el programa VIOGEN del Ministeri de l’Interior del que Finestrat forma part des de fa pocs anys. “Amb aquesta eina els nostres agents locals tenen accés en temps real a les bases de dades d’àmbit nacional en les quals s’arrepleguen qualsevol novetat, canvi o permisos que afecten a les víctimes. Una informació que pot resultar crucial a la la hora d’intervenir en casos de violència de gènere”, va accentuar Alarcón.

Comparteix

Icona de pantalla completa