Diari La Veu del País Valencià
La bandera blava torna a onejar en la Cala de Finestrat
La bandera blava torna a lluir aquest estiu en la Cala de Finestrat, un guardó que distingeix a la platja del municipi per la seua excel·lència i qualitat que ha sigut lliurat a 62 platges de la província d’Alacant.

El distintiu ha sigut lliurat aquest dimarts en la platja del Cabañal de mans de la Consellera d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián. A l’acte de lliurament ha assistit l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez.

La platja de la Cala rep enguany la bandera després de complir tots els requisits exigits per a obtenir aquesta distinció com són la qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental, seguretat, serveis i instal·lacions.

“La bandera blava torna a onejar en La Cala el que demostra la bona qualitat de les nostres aigües i serveis a més del respecte al medi ambient”, va indicar l’alcalde Juan Francisco Pérez. “Aquest guardó recompensa el treball fet durant l’any per a mantenir la platja neta i que els milers de turistes que ens visiten a l’any troben una bona zona de bany”, va afegir. L’alcalde va voler a més agrair el “treball fet des de la Concejalia de Platges i la de Medi ambient i el de tots els tècnics que ha fet possible de nou aquest guardó tan important”.

El lliurament d’aquest guardó, que s’hissarà en uns dies, arriba amb la temporada d’estiu ja en marxa. Així, el servei de socorrisme s’està prestant des del dia 1 de juny amb 11.00 a 19.00 hores, horari que s’ampliarà des de les 10.00 hores a partir del 20 de juny fins a l’11 de setembre. A partir d’aqueix moment, l’horari tornarà a ser a partir de les 11.00 hores fins a les 18.00 hores.

Durant la temporada estival hi haurà disponibles quatre socorristes, dos en les torres de vigilància, un en el lloc de socors i un altre atenent als banyistes amb discapacitat que vulguen banyar-se.

A més, la platja també explica enguany amb el servei de lloguer d’hamaques i ombrel·les i tendals. Com a novetat, aquest estiu es podrà gaudir d’un servei de lloguer de motos d’aigua. Quant a la resta de serveis, la platja compta amb una zona de jocs infantils, cambiadores, lavapies o condícies adaptades, entre uns altres. I per als més esportistes, la Regidoria ha posat a la seua disposició classes de Zumba els dimarts i dijous al matí.

El Punt d’Informació de Turisme de la Cala ja està a també a ple rendiment des del dissabte 4 de juny. Així obri tots els dies de 10.00 a 14.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa