Diari La Veu del País Valencià
Finestrat engega un Pla d’Acció contra el Mosquit Tigre
La Regidoria de Medi ambient durà a terme un tractament contra aquest insecte en diverses zones del municipi fins al mes d’octubre.

La Concejalia de Medi ambient de l’Ajuntament de Finestrat ha engegat un pla d’acció contra el Aedes albopictus, conegut comunament com el mosquit tigre. La campanya va començar aquesta setmana i s’estendrà fins al mes d’octubre en diverses zones del municipi.

En concret, els operaris cobriran zones on hi ha concentracions d’aigua com les àrees del parc de la Font del Carré; els embornals del nucli urbà; la Font del Vaig moldre; La Cala, en la zona del barranc; la Bassa de L’Alambra i l’antiga piscina reguladora. En concret, aquestes dues últimes són les que més queixes veïnals han patit per la proliferació d’aquest tipus de mosquits.

Les tasques que es van a dur a terme consisteixen en la visita i inspecció directa així com la realització d’accions preventives i correctores. En aquest últim cas es realitzaran tractaments cada deu dies fins a octubre amb larvicidas i adulticidas en els llocs assenyalats per a evitar la proliferació d’aquest insecte.

El regidor de Medi ambient, Tomás Sellés, va indicar que “estem duent a terme un pla d’acció per a evitar la proliferació d’aquest mosquit tigre en diverses zones del municipi” on s’ha detectat la presència del mateix. Així, va apuntar que “la campanya es durà a terme fins al mes d’octubre cada deu dies”.

La proliferació del mosquit tigre s’ha donat sobretot en patis, jardins, terrasses i embornals on es pot quedar l’aigua estancada. Per a prevenir les picades d’aquest insecte, es recomana suprimir recipients o objectes que acumulen aigua en les llars doncs és ací on els mosquits poden posar els ous i reproduir-se.

Si no es poden retirar de la intempèrie, s’aconsella buidar-los, posar-los de cap per avall o foradar-los; també és possible tapar-los hermèticament o amb tela mosquitera; o bé, en cas de descartar les anteriors opcions, s’hauria de tractar l’aigua acumulada amb productes larvicidas, complint estrictament les instruccions d’ús.

Comparteix

Icona de pantalla completa