Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de Finestrat ha rebut dos habitatges cedits per un ciutadà alemany
UN CIUTADÀ ALEMANY DÓNA DUES CASES A FINESTRAT PER A ÚS MUNICIPAL

Els habitatges estan situats al carrer El Fondo i són accessibles des de la zona de la ‘Penya’

L’Ajuntament de Finestrat ha rebut com a donació al seu patrimoni municipal dos habitatges cedits per un ciutadà alemany, establert en el municipi des de fa anys.

Les dues cases estan situades en els nombres 25 i 27 de la calli Fons de Finestrat i són accessibles des de la ‘Penya’. Els habitatges estan comunicats entre si per l’interior i compten amb tres plantes cadascuna amb un total de més de 250 metres quadrats.

A l’acte de lliurament ha assistit l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, i el propietari dels habitatges. El primer edil va voler agrair a “aquest veí la cessió gratuïta que ha fet al Patrimoni de Finestrat” i més “tractant-se de dos habitatges antics situats en un lloc tan emblemàtic del municipi, al costat de la ‘Penya’”. L’alcalde va fer lliurament al propietari dels habitatges una placa commemorativa després de signar l’acord amb el mateix.

L’estat de conservació de les mateixes és bo i el ciutadà alemany ha cedit a més diverses peces del seu interior. Una d’elles era antigament un forn i entre els utensilis donats es troben diversos antigues eines i peces d’aquest ofici.

El primer edil va afegir que l’Ajuntament estudiarà el seu futur ús municipal. Juan Francisco Pérez va indicar que les peces donades “es podran veure en el nostre Museu Etnològic i, fins i tot, ens plantegem que aquestes cases siguen visitables i que es puguen veure aquests utensilis”. Així, els habitatges podrien adaptar-se perquè siguen “un mirador per poder veure les vistes que hi ha des de Finestrat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa