Diari La Veu del País Valencià
Finestrat – Donació de sang en el consultori del casc històric
La Regidoria de Sanitat rifarà un menjar per a dos en el bar ‘La Barra’ entre els participants

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat s’informa que dilluns que ve, 1 d’agost, se celebra una nova jornada de donació de sang en el Centre de Salut situat en el Carrer Serra Cortina, nº 5 (en el casc històric). L’horari d’atenció serà des de les 17:00 fins a les 20:30 hores.

Des de la Regidoria es vol premiar la fidelitat dels donants, per la qual cosa es rifará un menjar en el bar ‘La Barra’, del municipi. “És la segona vegada que volem agrair la col·laboració de tot aquell que venja a donar sang amb la rifa d’un menjar o sopar”, segons va explicar la regidora de Sanitat, Victoria Curtis.

Des de juliol de l’any passat el consultori del casc històric rep la unitat mòbil del centre de transfusions de la Conselleria de Sanitat per a facilitar la donació de sang a totes aquelles persones que volen contribuir amb aquest gest tan solidari.

Algunes de les principals recomanacions que han de tenir en compte els donants són tenir entre 18 i 65 anys d’edat, disposar d’un pes mínim de 50 quilos, no practicar cap activitat esportiva abans de la donació i procurar prendre líquids durant el dia. El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana recomana que les dones donen sang un màxim de tres vegades a l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant un interval de dos mesos entre donació i donació.

La regidora va voler agrair al bar ‘L’Agrane’ l’aportació del seu granit d’arena en aquesta iniciativa i va informar sobre la importància d’acudir a donar: “és vital que la ciutadania es consciencie de la importància de donar sang, ja que aquest gest tan altruista pot servir per a millorar la qualitat de vida d’altres persones i fins i tot salvar la vida de nombroses persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa