Diari La Veu del País Valencià
Finestrat recupera l’acte de la ‘Cordà
FINESTRAT RECUPERA AQUEST ANY L’ACTE DE LA ‘CORDÀ’

Finestrat ha recuperat per a les Festes Patronals d’aquest any l’acte de la ‘Cordà’. Aquest espectacle pirotècnic va deixar de celebrar-se en el municipi en 2010 i ha estat l’Associació Cultural de la Cordà, amb la col·laboració de la Regidoria de Festes, qui ha decidit tornar a organitzar-ho per a les Festes de 2016.

L’acte serà la matinada del dissabte al diumenge a les 3.00 hores, després de la celebració del tradicional ‘Correfocs’. A més, abans de la ‘Cordà’ se celebrarà una infantil.

El lloc serà el carrer La Fonteta on es barrarà una zona d’uns 24 metres de llarg i l’ample del carrer perquè els participants puguin llançar els coets. A més, per evitar danyar les façanes dels habitatges, també es col·locarà una malla de seguretat.

L’espectacle consta de tres zones: la de foc (que serà la situada dins de les tanques); la de risc, amb un perímetre de seguretat de 100 metres al voltant de la zona fitada; i la zona segura, on hi haurà un àrea reservada per als socis.

Durant aquest espectacle de so i foc es llançaran 1.200 coets que equivalen a 58 peces de pirotècnia. Quan acabi la ‘Cordà’, l’associació farà una ‘Cohetà’ en la qual es tiraran altres 700 coets.

En la ‘Cordà’ d’aquest any participaran prop de 40 persones a més dels membres de l’Associació. Cadascun dels assistents compta amb un carnet autoritzat que li acredita per participar en aquest tipus d’espectacles després de realitzar un curs específic.

Per poder participar en aquest espectacle de foc s’haurà de portar roba adequada com a roba vaquera o de pell o cuir així com protecció en els ulls i cara i guants.

Per a la ‘Cordà’ infantil, els menors també han realitzat el corresponent curs que els acredita per poder participar en ella a més de l’autorització dels pares. A tot moment, estaran acompanyats per membres de l’organització. En ella participaran uns 15 menors i se celebrarà després de el ‘Correfocs’.

Mascletà i Correfocs

Durant les Festes Patronals de Finestrat, el so i la pirotècnia seran protagonistes en altres tres actes. També del dissabte al diumenge, a partir de la mitjanit, se celebrarà el tradicional ‘Correfocs’.

Aquest any, aquest espectacle pirotècnic canvia d’ubicació i arrencarà des de la Plaça de la Va unir Europa per continuar pel carrer Major, Forn Alt, Forn Baix, carrer Ferreria i Plaça de la Torreta on hi haurà un espectacle de foc com a fi de festa.

A més, durant els dies de festes es podran veure dues ‘mascletàs’. La primera el dia 18, quan arrenquen els dies grans en honor al patró Sant Bertomeu i el Santíssim Crist del Remei. Tindrà lloc després del pregó que serà a les 21.00 hores.

L’altra serà el dia 21 per finalitzar les Festes Patronals.

Ambdues es dispararan per la pirotècnia Ricardo Caballer des del parc de la Font del Carrè.

Comparteix

Icona de pantalla completa