Diari La Veu del País Valencià
Finestrat celebra les Festes Patronals
FINESTRAT CELEBRA LES SEUES FESTES MAJORS PATRONALS DEL 18 Al 21 D’AGOST I EL 24 D’AGOST

Finestrat explica les hora per començar els dies grans: les Festes Patronals 2016 en honor a Sant Bertomeu i el Santíssim Crist del Remei. Les festes arrenquen aquest dijous, 18 d’agost, fins diumenge que ve, 21 d’agost; a més, el dimecres, 24 d’agost, se celebra el Dia del Patró.

Els dies festius arrenquen aquest dijous amb la ‘Poalà’ al matí o la divertida ‘Arreplegà de Barraques’ a les 20.00 hores. El divendres és el dia dedicat al Santíssim Crist del Remei amb la Baixada del Crist o l’Ofrena de Flores, entre altres actes. El dissabte, Dia de l’Humor i dels Xiquets, se celebra la desfilada de l’Humor i serà el torn de la pólvora amb dos actes pirotècnics com la ‘Cordà’, que tindrà lloc en la matinada del dissabte al diumenge a les 3.00 hores, després de el ‘Correfocs’.

El diumenge arribarà el torn de la Processó a les 20.00 hores precedida d’actes més lúdics. Durant les festes es podrà gaudir també de dues ‘mascletàs’, música en directe, jocs per a nens o ‘tardeo’ entre uns altres.

El regidor de Festes, Tomás Sellés, va voler convidar “a tots els veïns i turistes al fet que gaudisquen de les Festes Patronals que aquest any contemplen algunes novetats i que com sempre comptaran amb els nostres actes més tradicionals com la Baixada del Crist o l’Ofrena però també més lúdic com la Desfilada de l’Humor o l’Arreplegà de Barraques”.

Aquest any, com a novetat, s’ha organitzat un concurs de fotografia en el qual qualsevol veí o visitant podrà realitzar una instantània de qualsevol acte o moment de les Festes Patronals de Finestrat i pujar-la a les xarxes socials de Facebook i Instagram amb el hastag #FestesFinestrat2016.

Amb tot, el 24 d’agost se celebrarà el Dia del Patró en el qual s’oferirà la Tradicional Missa en Honor a Sant Bertomeu i la Licitada del Crist així com el Menjar dels Majors. A la tarda, una partida de Pilota donarà per finalitzades les Festes Patronals 2016.

Comparteix

Icona de pantalla completa