Diari La Veu del País Valencià
Finestrat presenta al·legacions a l’estudi del Tren de la Costa
L’Ajuntament proposa com altenativa al traçat que es realitzen passos inferiors a la CV-767, al branc d’eixida de l’AP-7 i la CV-7673 tal com ocorre amb la línia FGV existent

L’estudi contempla estructures de 17 metres d’altura al seu pas per Finestrat el que generaria més problemes acústics a més d’un gran impacte visual

L’Ajuntament de Finestrat ha presentat davant el Ministeri de Foment una sèrie d’al·legacions contra el “Estudi Informatiu de la Línia Ferroviària València-Alacant (Tren de la Costa)”. Entre elles proposa com a alternativa al traçat plantejat que es realitzen passos inferiors a la CV-767, al branc d’eixida de l’AP-7 i la CV-7673 tal com ocorre amb la línia FGV existent.

“Des de l’Ajuntament de Finestrat ens hem sumat a les al·legacions que altres municipis han presentat al projecte del futur Tren de la Costa”, va indicar l’alcalde Juan Francisco Pérez. “Per descomptat que Finestrat està d’acord en què hi haja un tren de la costa però el que no està d’acord és en algunes qüestions d’aqueix projecte”.

Un estudi municipal realitzat per la Universitat d’Alacant que s’ha trasllat a Foment arreplega que per a intentar minimitzar el “gran impacte ambiental, paisatgístic i urbanístic” per al terme municipal que suposaria els prop de 3 quilòmetres de recorregut.

En l’informe remès a Foment, Finestrat destaca que el sòl sobre el qual es proposa el traçat és un “sòl urbà consolidat” i que afecta a “zones verdes i dotacions de la xarxa primària”. En concret, el traçat discorria al llarg de 3 quilòmetres pel terme municipal el que generaria un “gran impacte visual” i “origen de soroll” el que suposarien un “minvament de la qualitat de vida dels ciutadans”.

I és que el projecte plantejat discorre proper a l’AP-7 i la N-332 a més de la CV-767, zones on ja existeix contaminació acústica que es veuria augmentada pel recorregut ferroviari. Segons arreplega l’informe, el projecte “discorre exactament per la zona més contaminant acústicament del municipi”. Quant a l’impacte visual, el traçat contempla un viaducte que al punt més alt aconsegueix els 17 metres d’altura.

El Consistori reclama que, “per a no augmentar la contaminació acústica ja existent, és necessari que la via no supere en cap punt la cota de l’AP-7”. Amb tot es planteja que, “aprofitant la plataforma” d’aquesta autopista, de “disminuiria enormement el soroll generat i no existiria cap impacte visual”.

A més, segons l’informe municipal, en els plànols reflectits en l’estudi del Tren de la Costa “no es reflecteix la qualificació correcta del sòl” ja que la zona afectada es considera “sòl urbanitzable” quan en realitat és una zona “completament urbanitzada i amb existència d’edificacions”. Per açò, en les al·legacions també s’ha inclòs que es corregisca aquest punt, va afegir l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa